07 / 05 / 2024

Çiftçiye müjde! Resmen açıklandı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

Çiftçiye müjde! Resmen açıklandı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

Tarımda destek ödemelerinin ilk taksiti çiftçilerin hesaplarına geçti. Çiftçilere yapılan destek toplam 150 milyon lirayı aştı...



Çiftçilerin sisteme kaydı bulunan arazilerine oranla dağıtımı yapılan ödemelerin ilk taksit toplamı 150 milyon lirayı geçti. Bu ödemelerin 127 milyon TL'si dane mısır ile hububat-baklagil, 10 milyon lirası bombus arısı, 3 milyon lira civarı ise sertifikalı fidan ve 10 milyon TL'si de kırsal kalkınma desteği kapsamında yapıldı.

Çiftçiye müjde! Resmen açıklandı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

ÇİFTÇİNİN HER İŞİNİ GÖRÜYOR

Sağlanan desteklerle ilgili açıklamalarda bulunan çiftçiler, kendilerinin maaşlı çalışan olmadığına ve senede birkaç defa toplu bir şeklide ceplerine para girdiğine dikkat çeken çiftçi Mehmet Asım Özdemir ise sene içinde sunulan desteklerin ihtiyaçlarını karşıladığının altını çizerek, "Yeri geliyor verilen destekler ile çocuklarımıza bez alıyoruz. Yeri geliyor tarlamız için gübreyi erken alıp bekletiyoruz" açıklamasında bulundu. Verilen desteklerin kendilerini çok rahatlattığını dile getiren Özdemir,  "Böylece üretime katkıda bulunup hem ülkede gıda enflasyonunu düşmesine yardımcı oluyoruz, hem de ürünlerimizi ihraç ederek ülkeye katkı sunuyoruz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön