08 / 05 / 2024

Çiftçiye müjde! Resmen açıklandı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

Çiftçiye müjde! Resmen açıklandı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

Tarımda destek ödemelerinin ilk taksiti çiftçilerin hesaplarına geçti. Çiftçilere yapılan destek toplam 150 milyon lirayı aştı...



BOŞ ARAZİLER CANLANIYOR

Verilen desteklerle nefes aldıklarının altını çizen çiftçiler “Buğday, arpa ve yulaf ektiğimiz için hasatta yılda bir kez kazanıyoruz. Verilen destek bizi hasada kadar rahatlatıyor. Arazisi olup da imkansızlıklar nedeniyle ekemeyen vatandaşlar, destekler ile kendilerini toparlayıp en azından yılı boş geçmiyorlar. Arazilerin ekilip biçilmesi için destekler fırsat sunuyor” şeklinde konuştu.

Çiftçiye müjde! Resmen açıklandı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

EKİPMANIN YARISI DEVLETTEN

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ekipman desteğinden yararlanan Kerim Sarıalan ise “Aldığımız tarım ekipmanlarının yarısını devlet karşıladı. Tüm bu desteklerin yanında bir de Tarım Kredi Kooperatifleri ucuz gübre ve tohum temin ediyor. Piyasadaki ürünleri kooperatif üzerinden yüzde 30- 40 daha ucuza alıyoruz. Desteklerin yetersiz kaldığı alanlar için de hasattan sonra krediler veriliyor. Bir nevi çiftçinin toprağa küsmemesi için her şey yapılıyor” açıklamasında bulundu.

Çiftçi dört gözle bekliyordu, sonunda tarih verildi! İşte verim deposu buğdayın tarlalarda olacağı tarih

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön