29 / 04 / 2024

Çifte zam mı geliyor? 2023 memur ve memur emeklisi maaş ne kadar olacak?

Çifte zam mı geliyor? 2023 memur ve memur emeklisi maaş ne kadar olacak?

2023 yılına az bir süre kalmışken altı aylık enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte belirlenecek olan memur zam oranı son derece merak konusu. Peki, memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte detaylar…



2023 senesinde en yüksek ve en düşük şekildeki memur maaşlarının ne kadar olacağı son derece merak konusu. Sene sonuna az bir zaman kalmışken altı aylık enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte ortaya çıkacak  memur zam oranı hakkında maaş hesaplama işlemleri ise devam ediyor. İşte 2023 memur zammında son gelişmeler...  

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NEBATİ'DEN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konu ile ilgili olarak, "2022 senesinden bu güne kadar, asgari ücretli şekilde enflasyona ezdirilmedi, memurlar da buna dahil oldu. Asgari ücretli kişilere sene başında bir belirleme yapılıyor. Bu sene enflasyon tahminlerinde bir sapma yaşanınca asgari ücrette bir artış yoluna gidildi ve bu şekilde gelenek bozuldu. Yüzde 95 civarında bir iyileştirme gerçekleşti. Önümüzdeki sene ve senelerde Cumhurbaşkanımızın duruşu çok net. Asgari ücretliler, dar gelirliler, enflasyonun altında kalmamış olacak. Önümüzdeki zaman diliminde de yine çalışmalar bu şekilde yapılacaktır. Artış enflasyonun üzerinde yaşanacak. Cumhurbaşkanımız her daim çok net olarak ifade etmiştir, artış ise asla enflasyonun altında olmayacak."

ÜÇ AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Temmuz ayında memur maaşlarına uygulanmış olan %41,69'luk zammın üzerinden üç ay geçmiş oldu. Temmuz ayının enflasyonu %2,37, ağustos ayının enflasyonu ile birlikte yüzde 1,46 olarak duyuruldu. Eylül ayı enflasyon rakamları da bir önceki aya göre 3,08 oranında kayıtlara geçti.

Haziran ayında yapılmış olan zam sonrasında; temmuz ayının haziran ayına göre, ağustos ayının temmuz ayına göre ve eylül ayının ağustos ayına göre enflasyon farkları toplandığı zaman enflasyondaki yüzde 6.91 artış ile TÜİK tarafından tespit edilmiş oldu.

 Çifte zam mı geliyor? 2023 memur ve memur emeklisi maaş ne kadar olacak?


Geri Dön