07 / 05 / 2024

Çığdan kapanan yollar açılıyor!

Çığdan kapanan yollar açılıyor!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi nedeniyle kapanan ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı köyü ve bağlı mezraların yolları, İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerinin yoğun çabasıyla açılıyor...



İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, kardan yolu kapanan ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı köyü ve bağlı mezraların yollarını, uzun uğraşlar sonucu ulaşıma açtı.


Yüksekliği 20 metreyi bulan kar kütlelerini temizleyerek yolu açan ekiplere, zaman zaman köylüler de destek oluyor.


Üç günden bu yana etkili olan kar yağışı yüzünden köyde mahsur kaldıklarını ve yollarının açılmasına çok sevindiklerini belirten köylülerden İsa Sever, çığ düşmesi sonucu kapanan yolda yüksekliği 20 metreyi bulan kar kütlesi oluştuğunu söyledi. 


Ekiplerin büyük bir özveriyle yolu ulaşıma açtığını anlatan Sever, "Üç gündür kapalı olan yollarımız bugün açıldı. Çok büyük bir çığ düşmüş ve karın yüksekliği iş makinelerinin iki katı. Ekiplerden Allah razı olsun. Onların sayesinde yollarımız açıldı. Hastalarımız vardı, şimdi onları hastaneye götürebileceğiz. Köyümüz yüksek bir alana kurulduğu için çok kar yağıyor. İlçe merkezine 2 santimetre yağarsa buraya yarım metre kar düşüyor. Elektriklerimiz de direklerin düşmesi nedeniyle kesik" dedi. 


Sever, zor şartlar altında çalışan ekiplere zaman zaman köylülerin de yardımcı olduğunu belirterek, "Operatörlerin can güvenliği tehlike altında. Çığ nedeniyle yoldaki karın yüksekliği 20 metre olduğu için her an kepçenin üzerine düşebilir. Biz de onlara yardımcı olmak ve olası bir tehlike anında müdahale etmek için buradayız" diye konuştu.


AA


Geri Dön