27 / 04 / 2024

Çiğli Tramvayı hizmete açıldı!

Çiğli Tramvayı hizmete açıldı!

Kentteki yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi temelini üç sene önce attığı Çiğli Tramvayı’nı on binlerce İzmirlinin katıldığı törenle hizmete açtı. 



Aynı anda 3 raylı sistem yatırımının sürdüğü İzmir'de Çiğli Tramvayı hizmete girdi. Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştirerek bölgedeki araç trafiğini azaltacak olan Çiğli Tramvayı on binlerce İzmirlinin katıldığı törenle açıldı. Çiğli EVKA-5 Kavşağı'nın yer aldığı bölgedeki açılış töreni sonrasında sevilen sanatçı Can Bonomo konser verdi.  

İLK SEFERE TUNÇ SOYER DE KATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından aktarılan detaylara göre,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Karşıyaka Tramvay Atölyesi noktasından Çiğli Tramvayı'na bindi ve tören alanına geldi. Törene Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin dışında ayrıca mahalle muhtarları ile bürokratlar katılım sağladı.

Çiğli Tramvayı hizmete açıldı!


5 YILDA 41 MİLYAR TL'LİK RAYLI SİSTEM YATIRIMI


Yaptığı açıklamada İzmir'de Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı bir metro yatırımı olmadığını dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Sadece 5 senelik görev sürem boyunca İzmir’de 1 milyar 235 milyon Euro'luk raylı sistem yatırımı yapıyoruz, yani bugünkü rayiçle yaklaşık olarak 41 milyar Türk Lirası. 

5 sene gibi kısa bir zamanda metrolar, yollar yaptık; sosyal belediyeciliği 11 büyükşehir hep beraber omuz omuza yeniden ayağa kaldırdık. Peki bu beş senede merkezi hükümetin İzmir’e layık gördüğü raylı sistem yatırımı ne kadar biliyor musunuz? 3 milyar TL değil. 3 milyon TL de değil. 300 bin TL de değil. 30 bin TL bile değil. Yalnızca 3 bin TL kardeşlerim. 3 bin TL, 3 bin! 20 gevrek parası."


GÖZ KAMAŞTIRAN BİR YATIRIM


Başkan Tunç Soyer ayrıca, “Bugün, İzmir tarihinin dönüm noktalarından biri. 183 milyon Euro'luk göz kamaştıran bir yatırımla İzmir'e kazandırmış olduğumuz Çiğli Tramvayı’nın kurdelesini kesiyoruz. Söz konusu tramvayın inşaatını kendi dönemimizde başlatmıştık, yine kendi dönemimizde de tamamladık. Narlıdere Metrosu’nu da bir önceki dönemden yüzde 12 düzeyinde devralmıştık onun da yüzde yüzünü bitirdik." diye konuştu.

TOKİ'den İstanbul'a 232 konutluk yeni proje müjdesi! Büyük gün yarın!

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?


Geri Dön