02 / 05 / 2024

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimeno sektörü maliyetlerinde doğal gaza zam kaynaklı enerji maliyeti yüzde 10 arttı. Maliyetlerdeki artışlar ve konut sektöründeki durgunluk çimento sektöründeki satışların gerilemesine neden oldu.



"BÜYÜME MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

TürkÇimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, “ Enerji maliyetlerinde, Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle gerçekleşen olağanüstü artışlar, biz çimento üreticilerinin girdi maliyetlerini de geçmiş dönemlerde görülmedik ölçüde olumsuz etkiledi. Bu krizin uzaması sebebiyle üretim maliyetlerimizin artmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Sektörümüzün iç piyasadaki satışlarının 2022 yılının ilk üç ayında Ege Bölgesi dışındaki ciddi düşüşü dikkate alındığında, 2021 yılındaki yüzde 6 civarındaki büyümeyi yakalayabilmemiz bugünkü koşullarda mümkün görünmüyor. Rusya-Ukrayna krizinin en kısa zamanda sona ereceğine ve iç piyasadaki durgunluğun yaz dönemiyle birlikte düzeleceğine dair inancımızı korumaya devam ediyoruz. İhracatımız ilk üç ayda artış göstermiş olsa da, sektörümüzün bugün yaşadığı maliyet artışlarıyla baş edebilmesi için iç piyasadaki satışların geçtiğimiz yıldaki seviyelere ulaşması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön