28 / 04 / 2024

Antalya'da konut satışları geçen yıla göre geride kaldı!

Antalya'da konut satışları geçen yıla göre geride kaldı!

Antalya'da yılın ilk 7 ayında gerçekleşen konut satışları geçen yılın aynı döneminin gerisinde kaldı. Geçen yıl Temmuz ayı sonuna kadar 35 bin 454 konut satılırken bu yıl aynı dönemde satış sayısı 33 bin 379 olarak belirlendi.



DÜŞÜŞ YAŞANDI 


TÜİK'in açıkladığı verilere göre Antalya'da bu yılın ilk 7 ayında gerçekleşen konut satışları geçen yıla oranla yüzde 6 düşüş yaşadı. 


2014 yılının ilk günlerindeki konut satışları geçen yıla göre artış gösterirken Şubat ayı itibariyle düşüşler yaşanmaya başladı. En sert düşüş ise geçen ay yaşandı. İlk 7 ayda geçen yıla oranla 2 bin 75 daha az konut satışı yapıldı. 


BEKLENTİLER VAR


Konut satışlarındaki düşüşte seçimlerin büyük etkisi olduğunu belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "2014 yılı içerisinde iki adet seçim yaşadık. 


Seçim dönemlerinde yaşanan siyasi belirsizlik her türlü yatırım yavaşlamasına neden olur. Kurulacak olan yeni hükümet ile piyasalar huzura kavuşur. Yeni hükümet yatırımcının kafasındaki soru işretlerini büyük ölçüde giderecektir" dedi. 


Sabah Akdeniz 


Geri Dön