12 / 05 / 2024

konutta neden düşüş meydana geldi

konutta neden düşüş meydana geldi

Antalya'da yılın ilk 7 ayında gerçekleşen konut satışları geçen yılın aynı döneminin gerisinde kaldı. Geçen yıl Temmuz ayı sonuna kadar 35 bin 454 konut satılırken bu yıl aynı dönemde satış sayısı 33 bin 379 olarak belirlendi.

Madem sıcak para geliyor, borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 10 bin puanın üzerine çıksa da birçok hisse hala 7200 seviyelerinde işlem görüyor. Ekonomi gündeminde yurt dışından sıcak para girişinin arttığı konuşulurken Ekonomist Barış Soydan, bu paranın hangi yatırım araçlarına gittiğini ve borsanın neden düştüğünü sordu.

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı! Mevduat faizi neden düşüyor? 

Son haftalarda yükselişine devam ederek, 1-3 aylık mevduatta yüzde 68,9'u bile gören faiz sınırlı da olsa düşüş gösterdi. Peki mevduat faizi neden düşüyor? İşte TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'nın paylaşımı...

Altın neden düşüyor? Altın almak isteyen kuyumculara akın etti! 30 Nisan 2024 canlı altın fiyatları 

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. İki hafta öncesine kadar rekor üstüne rekor kıran altın, sert düşüş yaşadı. Ons altın 2321 dolara kadar geriledi. Peki altın neden düşüyor? Altın almak isteyenler kuyumculara akın etti. Bugün altın fiyatları ne kadar? 30 Nisan 2024 altın fiyatları...

Dolar neden düşüyor? Dolar yatırımcılarının etekleri tutuştu! Kapalıçarşı'da dolar ne kadar oldu?

Dolar neden düşüyor? milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını araştırıyor. Dolar/TL kuru bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da dolar ne kadar oldu? 29 Nisan 2024 dolar/TL alış satış fiyatı. Son dakika dolar yorum...

Altın neden düşüyor? 23 Nisan 2024 altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? Kapalıçarşı altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Altının onsu 2 bin 308 dolara geriledi. Peki altın fiyatları neden düşüyor? 23 Nisan 2024 altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Ekonomist İris Cibre son 17 yılda ev sahipliği oranının yüzde 56.1’e düştüğünü belirterek, konutların tek elde toplandığını söyledi.

Kiralar bu şekilde düşer: 1 yıldan sonra ev sahibi kontratı feshedebilmeli!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan resmi rakamlara göre konutta fiyat artış hızı yavaşladı. Peki konutta fiyatlar neden düşmüyor? Prof. Dr. Ali İhsan Göker, X sosyal medya hesabından çözüm önerisini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

konutta neden düşüş meydana geldi Haberi

konutta neden düşüş meydana geldi

DÜŞÜŞ YAŞANDI 


TÜİK'in açıkladığı verilere göre Antalya'da bu yılın ilk 7 ayında gerçekleşen konut satışları geçen yıla oranla yüzde 6 düşüş yaşadı. 


2014 yılının ilk günlerindeki konut satışları geçen yıla göre artış gösterirken Şubat ayı itibariyle düşüşler yaşanmaya başladı. En sert düşüş ise geçen ay yaşandı. İlk 7 ayda geçen yıla oranla 2 bin 75 daha az konut satışı yapıldı. 


BEKLENTİLER VAR


Konut satışlarındaki düşüşte seçimlerin büyük etkisi olduğunu belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "2014 yılı içerisinde iki adet seçim yaşadık. 


Seçim dönemlerinde yaşanan siyasi belirsizlik her türlü yatırım yavaşlamasına neden olur. Kurulacak olan yeni hükümet ile piyasalar huzura kavuşur. Yeni hükümet yatırımcının kafasındaki soru işretlerini büyük ölçüde giderecektir" dedi. 


Sabah...