02 / 05 / 2024

Çimsa, cirosunu yüzde 0.4 artırdı!

Çimsa, cirosunu yüzde 0.4 artırdı!

Çimsa'nın, bu yılın ilk altı ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 artırdığı bildirildi



Çimsa'dan 2009 yılı ilk yarı mali sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, Çimsa'nın krize rağmen geçen yılki cirosunu yakaladığı ve geçtiği belirtildi. Açıklamada, Çimsa'nın yılın ilk altı ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,4 artırarak 304,5 milyon lira düzeyine çıkardığı belirtildi. İç pazardaki daralmayı ihracata odaklanarak aşan Çimsa'nın ihracat cirosunu yüzde 22, hazır beton cirosunu da yüzde 36 artırdığı ifade edilen açıklamada, dönem karının da 40,5 milyon lira olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Çimsa'nın karlı performansında maliyetlerini etkin bir şekilde kontrol etmesi ve başarılı işletme sermayesi yönetiminin önemli rol oynadığı vurgulandı. Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Ekonomik koşulların çok zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Tek haneli rakamlara inmiş olsa da sanayi üretiminde azalma devam ediyor. İnşaat sektöründe sadece 2009'un ilk çeyreğinde yüzde 19 düşüş yaşandı. Bütün bu zor koşullara rağmen bu yılın ilk yarısında geçen yılın cirosunu geçtik. İç pazardaki daralmayı ihracata odaklanarak aştık" dedi.

Yaşanan krize rağmen Çimsa'nın ilk yarı yılda hissedarlarına 58 milyon lira temettü dağıttığını bildiren Hacıkamiloğlu, Çimsa'nın geleceğe yönelik farklı olası senaryoları göz önünde bulundurarak, bunlara uygun iş stratejileri oluşturduğunu ve uyguladığını, zor koşullarda ortaya koydukları başarının ve performansın altında bu yaklaşımlarının yattığını belirtti. Hacıkamiloğlu şunları kaydetti:

"İhracatta gösterdiğimiz başarının yanı sıra geçtiğimiz günlerde açıklanan İSO 500 listesinde, krize meydan okuyarak 6 basamak yükseldik ve 75. sırada yer aldık. Çimsa istikrarlı bir şekilde büyümeye ve hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde yavaş da olsa küresel ekonomide düzelmenin başlaması bekleniyor. Bu düzelme bölgemize ve ülkemize ulaştığında ve sektörümüz yeniden büyümeye başladığında, Çimsa yine etkili hamleler ile en önde koşmaya devam edecek."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çimsa cirosunu ihracatla artırdı

Çimento ve beton üreticisi Çimsa, bu yılın ilk altı aylık döneminde, cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0.4 oranında artırdı. Böylece Çimsa, krize rağmen geçtiğimiz yılki cirosunu geçerek 304.5 milyon TL ciroya ulaştı. Çimsa'dan yapılan açıklamada, iç pazardaki daralmayı ihracata odaklanarak aşan firmanın ihracat cirosunu yüzde 22, hazır beton cirosunu da yüzde 36 artırdığı ifade edildi. Dönem kârının da 40.5 milyon lira olduğu kaydedilen açıklamada Çimsa'nın kârlı performansında maliyetlerini etkin bir şekilde kontrol etmesi ve başarılı işletme sermayesi yönetiminin önemli rol oynadığı vurgulandı. Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, "Ekonomik koşulların çok zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Tek haneli rakamlara inmiş olsa da sanayi üretiminde azalma devam ediyor. İnşaat sektöründe sadece 2009'un ilk çeyreğinde yüzde 19 düşüş yaşandı. Bütün bu zor koşullara rağmen bu yılın ilk yarısında geçen yılın cirosunu geçtik. İç pazardaki daralmayı ihracata odaklanarak aştık" dedi.
Hürriyet


Geri Dön