02 / 05 / 2024

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!

Çin ekonomisi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde senelik bazda yüzde 3,9 büyüme kaydetti. İşte detaylar…



Ulusal İstatistik Bürosu’nun (UİB) açıklamış olduğu verilerine göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH), temmuz-eylül aylarında, geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 3,9 artışla 87 trilyon yuana (yaklaşık 12 trilyon dolar) çıktı.

Üç aylık zaman dilimindeki büyüme, önceki çeyrekte kaydedilmiş olan yüzde 0,4'lük artışın üzerine çıkarken ilk yarıda ise yüzde 2,5 düzeyinde olan büyüme, ilk üç çeyrekte de yüzde 3'e ulaştı.

Geçtiğimiz hafta yayımlanması beklenen büyüme verileri, Çin’iyöneten Çin Komünist Partisinin 20. Ulusal Kongresi'nin sürmesi sebebi ile de resmi açıklama yapılmadan ertelenmişti.

Büyüme oranı, hükümetin "senelik yüzde 5,5 civarında" olmasını hedeflediği 2022 yılı büyüme hedefinin hala altında geziyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası, Çin için 2022 yılı büyüme tahminlerini yüzde 3,2 ve 2,8'e düşürürken bu seneki büyümenin, Kovid-19 salgınının başladığı 2020 senesi hariç son 40 senedeki en düşük büyüme oranı olması bekleniyor.

Ulusal İstatistik Bürosu’nun açıklamış olduğu verilere göre, eylül ayında sanayi üretimi, perakende satışlar ve aynı şekilde sabit sermaye yatırımları arttı.

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön