18 / 05 / 2024

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!

Çin ekonomisi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde senelik bazda yüzde 3,9 büyüme kaydetti. İşte detaylar…



Sanayi üretimi eylül ayında senelik bazda yüzde 6,3 artarken ağustos ayında yüzde 4,2'lik artışı geride bıraktı. Tüketimin ve aynı zamanda talebin ölçüsü kabul edilen perakende satışlar da ağustos ayında senelik yüzde 5,4'lük artışın sonrasında eylül ayında yüzde 2,5'lik artış ile beklentilerin altında bulundu.

Altyapı, taşınmazlar, makine ve aynı zamanda donanım harcamalarını içeren sabit sermaye yatırımları ise senenin dokuz ayında önceki senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 5,9 artış gösterdi. Sabit sermaye yatırımları ilk sekiz ayda yüzde 5,8 artmıştı.

İŞSİZLİK ARTTI

Şehirlerdeki işsizlik oranı ağustos ayında yüzde 5,3 iken eylül ayında yüzde 5,5'e yükseldi. 16-24 yaş grubundaki işsizlik oranı ise ağustos ayında yüzde 18,7 iken eylül ayında da yüzde 17,9'a düştü. Ülkede genç işsizliği temmuz ayında yüzde 19,9'a çıkarak rekor düzeye çıkmıştı.

İşsizlik rakamlarının hala yüksek oranda olması, ekonomik toparlanmadaki kırılganlığa dikkat çekiyor.

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!

iPhone 13 ile aynı işlemciye sahip olan iPhone SE artık BİM’de! Bu fiyat daha önce görülmedi! 24 Ekim 2022 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!

Yasalaşırsa 2023 asgari ücret 8 bin 690 lira olacak! Teklif TBMM komisyonuna gitti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön