03 / 05 / 2024

Çin hükümeti emlak sektöründe son noktayı koydu: Gerekirse iflas edin!

Çin hükümeti emlak sektöründe son noktayı koydu: Gerekirse iflas edin!

Çin Konut Bakanı Ni Hong gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada gayrimenkul geliştiricilerinin gerekirse iflas etmesi gerektiğini söyledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Yaşadığı emlak krizinden kurtulamayan Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Çinli yetkililer, Çin'in zor durumdaki gayrimenkul geliştiricilerinin büyük bir kurtarma paketi almayacağını dile getirerek "kitlelerin çıkarlarına zarar verenlerin" cezalandırılacağı uyarısını yaptı.

CNBC'nin aktardığı habere göre Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong gerçekleştirdiği basın toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı. Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong açıklamasında "Ciddi biçimde iflas etmiş ve faaliyet gösterme kabiliyetini kaybetmiş olan gayrimenkul şirketleri için, iflas etmesi gerekenler iflas etmeli ya da  yasalara ve piyasa ilkelerine uygun şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. Kitlelerin çıkarlarına zarar veren eylemler de bulunanlar kararlı bir şekilde soruşturulacak ve yasalara uygun şekilde cezalandırılacaktır. Gereken bedeli ödemeleri sağlanacaktır" diye konuştu.

Çin Konut Bakanı Ni Hong'un bu yorumları, Evergrande'den Country Garden'a kadar büyük gayrimenkul geliştiricilerinin borçlarını ödeyemediği ve yeni konut satışlarında yaşanan düşüşün gelecekteki işleri sorgulattığı bir dönemde geldi. Ni konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yetkililerin konut satışlarını ve uygun fiyatlı konutların geliştirilmesini teşvik edeceğini kaydederken, uzun vadenin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Çin hükümeti emlak sektöründe son noktayı koydu: Gerekirse iflas edin!

KONUT SATIŞLARININ DÜŞMESİ BEKLENİYOR 

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yaşadığı gayrimenkul krizinden kurtulamayan Çin'in konut piyasasında 2024 yılında yeni konut satışlarında yüzde 5-yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. Güncellenmiş olan son tahminlere göre, konut-gayrimenkul alanının 2024'te  850 milyon-900 milyon metrekare arasında satılması öngörüldü.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yerel yönetimler, bankalar ve varlık yönetim şirketleri üzerinde daha geniş etki yaratması beklenen Çin’deki bu düşüş, bu senenin Ocak ayından itibaren yeni konut satışlarında senelik bazda yüzde 30’luk bir daralmaya işaret ettiği belirtildi.

Fitch Ratings ayrıca tüm şehirlerde fiyat baskısının sürmesini beklerken, yeni konutların ortalama satış fiyatının bu sene ülke genelinde sabit kalmasının muhtemel olduğunu da bildirdi.

İngiltere resmen Eyüp'ten daha ucuz: Eyüp'te yeni evler 9-15 milyona satılırken, İngiltere'de 4.5 milyon TL'ye satılıyor

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı geldi: İşiniz-fiziki altın-imarsız tarla dışında hiçbir şeye para yatırmayın!

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte 300 bin TL, 400 bin TL hesaplama tablosu Mart 2024!


Geri Dön