16 / 05 / 2024

Çin'de emlak sektöründe yaşanan düşüşün yıllarca sürmesi bekleniyor!

Çin'de emlak sektöründe yaşanan düşüşün yıllarca sürmesi bekleniyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Wall Street'teki ekonomistler, Çin emlak piyasasındaki zayıflığın önümüzdeki senelerde ekonomi üzerinde bir engel olabileceği konusunda uyarılar yaptı.



Paylaşılan detaylara göre, Morgan Stanley, bir raporunda, parasal gevşeme önlemlerinin hasta sektörü desteklemede başarısız olması halinde, bunun Asya-Pasifik bölgesinin geri kalanında da yayılma etkisi endişelerine yol açacağını dile getirerek "Çin emlak sektörünün beklediğimiz gevşemeye rağmen istikrar kazanamaması aşağı yönlü bir risk olabilir. Bu senaryoda, Çin'de güven ve finansal koşullar sıkılaşacak, yaşanan bu durum da Çin'in büyümesi üzerinde doğrudan etkileri olacak ama aynı zamanda bölgeye de olumsuz yansıyacak" diye konuştu.

Çin de emlak sektöründe yaşanan düşüşün yıllarca sürmesi bekleniyor!

Emlak krizi bankalara kadar ulaşmıştı 

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzanmıştı. Paylaşılan detaylara göre, İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu söz konusu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacağı kaydedilmişti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Evergrande krizinden sonra emlâk sektöründe bir defa daha sıkıntılı günler yaşayan ve dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, bundan iki sene önce, gayrimenkul devi Evergrande'nin borçlarını ödeyememesi, konut almak için bu şirkete yatırım yapanların, Evergrande genel merkezi önündeki "paramızı geri verin" protestolarıyla gündemden düşmüyordu.

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Çin'de gayrimenkul sektörü için kurtarma planı başlıyor! 44 milyar dolarlık gayrimenkul fonu kurulacak!


Geri Dön