01 / 05 / 2024

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.



Çin, Evergrande krizinden sonra emlâk sektöründe bir defa daha sıkıntılı günler yaşıyor. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, bundan yaklaşık olarak iki sene önce, gayrimenkul devi Evergrande'nin borçlarını ödeyememesi, konut almak için bu şirkete yatırım yapanların, Evergrande genel merkezi önündeki "paramızı geri verin" protestolarıyla gündemden düşmüyordu.

Söz konusu bu süreçle başlayan emlâk krizi inşaat şirketlerinin borç krizine girmesine neden oldu ve bankalara kadar da sıçradı. Bu konuyla ilgili olarak bir raporda Zürih merkezli bir İsviçre bankası olan UBS Group yayınladı.

Çin deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Finans Gündem'de yer alan habere göre, İsviçre bankası olan UBS'in bugün yayınlamış olduğu raporda, Çin'in gayrimenkul sektörde yaşanan söz konusu krizin bankacılık sistemini büyük bir zarar ile karşı karşıya bıraktığını tahmin etti.

İsviçre bankası olan UBS, Çin bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine verilen krediler, bu şirketlerin tahvillerine ve diğer varlıklarına yapılan yatırımlar sebebiyle 1,5 trilyon yuan (212 milyar dolar) zararla karşı karşıya kaldıklarını öngördü.


Geri Dön