15 / 05 / 2024

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.



Söz konusu bu zararın Çin bankalarının güçlü karları ve sorunlu kredilere karşı ayrılmış yüksek rezervleri tarafından sindirilebilecek bir düzeyde olduğunu bildiren UBS yöneticisi May Yan, yaptığı açıklamada öyle bir zarar nedeniyle şu noktada bankacılık sistemi krizi beklemediklerini belirtti.

UBS yöneticisi May Yan, Çin bankalarının gayrimenkul sestöründeki toplam risklerini yaklaşık olarak 88 trilyon yuan olarak tahmin ettiklerini kaydederken, gayrimenkul sektörünün istikrarının daha fazla zarar oluşmamasının engellenmesi açısından "çok önemli" olduğunu da belirtti.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatılmıştı

Geçtiğimiz aylarda yaşadığı borç kriziyle sık sık gündeme gelen Evergrande Group ve iki yan kuruluşunun hisseleri Hong Kong Borsasındaki işlemleri askıya alınmıştı.

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarca verilen detaylara göre, Evergrande'nin, Nanjing merkezli emlak şirketindeki yüzde 30'luk hissesini Avic Trust Co.'ya satacağı iddia edilirken, söz konusu şirketin bilanço dışı borçları olduğu şeklinde haberler de yer almıştı.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çin, Evergrande'yi bölmeyi masaya yatırdı!

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!


Geri Dön