08 / 05 / 2024

Çin'de gayrimenkul şirketlerine en az 220 milyar yuan kredi verilecek!

Çin'de gayrimenkul şirketlerine en az 220 milyar yuan kredi verilecek!

Çin'in büyük kamu bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine en az 220 milyar yuan yeni kredi vereceği açıklandı.



Çin'de 200 milyar dolarlık zarar riski

Çin, Evergrande krizinden sonra son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlâk sektöründe bir defa daha sıkıntılı günler yaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, dünyanın en büyük 2. ekonomisi olan Çin, bundan yaklaşık olarak 2 sene önce, gayrimenkul devi Evergrande'nin borçlarını ödeyememesi, konut almak için bu şirkete yatırım yapanlar, Evergrande genel merkezi önündeki "paramızı geri verin" protestolarıyla da sık sık gündeme geliyordu.

Ülkede söz konusu bu süreçle başlayan emlâk krizi inşaat şirketlerinin borç krizine girmesine neden oldu ve bankalara kadar da sıçramış oldu. Bu konuyla ilgili olarak bir raporda Zürih merkezli bir İsviçre bankası olan UBS Group yayınladı.

Finans Gündem'de yer alan detaylara göre, İsviçre bankası olan UBS'in geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir raporda, Çin'in gayrimenkul sektörde yaşanan söz konusu krizin bankacılık sistemini büyük bir zarar ile karşı karşıya bıraktığını tahmin etti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İsviçre bankası olan UBS, Çin bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine verilen krediler, bu şirketlerin tahvillerine ve diğer varlıklarına yapılan yatırımlar nedneiyle 1,5 trilyon yuan (212 milyar dolar) zararla karşı karşıya kaldıklarını öngörmüştü.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı

Geçtiğimiz aylarda yaşadığı borç kriziyle gündemden düşmeyen Evergrande Group ve iki yan kuruluşunun hisseleri Hong Kong Borsasındaki işlemleri askıya alınmıştı.

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!


Geri Dön