28 / 04 / 2024

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin’de  konut satın alma kuralları gevşetildi. 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamaları kaldırdı.



Emlak krizi ile boğuşan Çin'de Guangzhou eyaleti, 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamalarını tamamen kaldırdı.

VATANDAŞ İSTEDİĞİ BÜYÜKLÜKTEKİ EVİ SATIN ALABİLECEK

İstanbul Ticaret Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çin'de vatandaşlar ev sahibi olup olmadıklarına bakılmaksızın istedikleri büyüklükteki  evi artık satın alabilecekler. Bu karar ile Guangzhou eyaleti, Çin’de satın alma kurallarını gevşeten ilk eyalet olurken, kararın halen şişmiş durumda olan konut stokunu azaltması ve piyasaya sinerji katması bekleniyor. 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI GERİLEDİ 

Çinli yetkililer, daha önce emlak sektörü canlandırmak amacıyla şirketlerin nakit kaynaklara ulaşımını kolaylaştırmış ve konut kredisi faiz oranlarını da düşürmüştü.

Çin de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

KONUT FİYATLARI 12 YILDIR DÜŞÜYOR

Konut fiyatlarının son 12 aydır düşüşüşe geçen Çin’de sektörün, verilen desteklere rağmen çok küçük dengelenme işaretleri gösterdiği, satışların düşük olduğu ve firmaların iflaslarının devam ettiği belirtiliyor. 

Öte yandan emlak piyasasından sorumlu kurumdan yapılan açıklamada, eyaletlerin emlak piyasasını düzenleme konusunda tam otonomiye sahip olduklarını, gerekli düzenlemeleri yerel market koşullarına göre yapabilecekleri hususuna yer verildi.

Çin'de gayrimenkul sektöründe devam eden borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel konut fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Ulusal İstatistik Bürosunun açıkladığı konut fiyat endeksi kapsamında Aralık 2023 yılında, ülkedeki büyük ve orta ölçekli 70 kentte hem yeni konut hem ikinci el konut fiyatları düştüğü kaydedildi. 

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Geri Dön