27 / 04 / 2024

Çin'de konut satışları yüzde 0,4 arttı!

Çin'de konut satışları yüzde 0,4 arttı!

Koronavirüsün yol açtığı ekonomik krizden toparlanmaya  çalışan Çin'de ucuz kredilerin  etkisi ile konut satışları yüzde 0,4 arttı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik krizden toparlanmaya  çalışan Çin'de, toparlanmayı hızlandırmak için verilen ucuz kredilerin  etkisi ile konut satışları bu yıl ilk kez yükseldi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Ocak-Temmuz dönemine oranla konut satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre  yüzde 0,4 seviyesine ulaştı. Ocak-Haziran döneminde ise satışlar yüzde 2,8'e gerilemişti.

Yılın ilk 7 ayında ticari ve konut amaçlı toplam gayrimenkul  yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 yükseldi. İlk 6 ayda  ise yüzde 1,9 arttı.

İnşaat başlangıçlarında yılın ilk 6 ayında görülen yüzde 7,6'lık  düşüş de Temmuz sonunda yüzde 4,5 seviyesine düşüş gösterdi.

Alan bazında değerlendiriliğinde Temmuz'da yeni inşaat başlangıçları  geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 11,3 arttı. Haziran'da artış yüzde 8,9 seviesinde seyretti.


Geri Dön