27 / 04 / 2024

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.



Çin'in konut satışları, Pekin'in uzun süren emlak krizini tersine çevirmeye yönelik olarak önlemlerine karşın 2023'ün ilk on ayında kötüleşti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı resmi verilere göre, değer bazında konut satışları, ocak-eylül döneminde kaydedilen yüzde 3,2'lik düşüşle karşılaştırıldığında, ocak-ekim döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre gayrimenkul yatırımları ocak-ekim döneminde senelik yüzde 9,3 düştü ve ilk dokuz aydaki yüzde 9,1'lik düşüşten daha da kötüleşmiş oldu.

Yine paylaşılan detaylara göre yeni inşaat başlangıçları ilk on ayda bir önceki seneye göre yüzde 23,2 oranında düştü. Ayrıca yine aktarılan detaylara göre Ocak-eylül döneminde düşüş yüzde 23,4 seviyelerindeydi.

Peki Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ederken, konut fiyatlarında son durum ne oldu? Çin'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor mu? İşte resmi olarak açıklanan o rakamlar...

Çin de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Resmi olarak açıklanan özel sektör verilerine göre Çin'de yeni konut fiyatları Ekim'de üst üste ikinci ay da artış göstermişti.

Bir emlak araştırma şirketi olan China Index Academy'nin yapmış olduğu söz konusu ankete göre fiyatlar aylık ortalama %0,07 artış göstererek, eylül ayındaki yüzde 0,05'lik artışın üstüne çıkmış oldu.

Finans Gündem tarafından aktarılan detaylara göre söz konusu firma, yüz ölçümüne göre ölçülen yeni konut satışlarının Ekim'de yüzde 10 civarında düştüğünü ve bir önceki ayki yüzde 20'lik daralmanın azaldığını belirtti.

Yine paylaşılan detaylara göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki toparlanma hala kırılgan olsa da, China Index Academy destek politikalarının arttığını ve bazı büyük kentlerde konut satın alma kısıtlamalarının hafifletilmesi ve peşinat oranlarının, ipotek oranlarının ve işlem vergilerinin azaltılması da dahil olacak şekilde fazla adım beklendiğini belirtti.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!


Geri Dön