28 / 04 / 2024

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



Çin hükümeti geçtiğimiz sene  borçlanmaya yönelik sıkı düzenlemelerin ardından borç krizi nedeniyle zarar gören emlak sektörünü canlandırmaya yönelik çabaları sonuç buldu. Ocak ayında yeni konut fiyatları, Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. 

2021'DEN BU YANA EN HIZLI YÜKSELİŞİ YAŞADI

İnvesting'de yer alan habere göre; Çin'deki Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin de etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık artışını yaşadı. Toplam 100 şehirde toplanan veriler, fiyatların peş peşe beşinci ayda da yükseldiği kaydedildi. Çin Endeks Akademisi tarafından bildirildiği üzere, Ocak ayındaki artış yüzde 0,15 olarak kaydedildi ve Aralık ayında görülen yüzde 0,1'lik artışı aştı.

YÜZDE 49'A YÜKSELDİ!

Ankette öte yandan bir önceki aya göre fiyat artışına tanıklık eden şehir sayısında da artış kaydedilerek bir önceki ay 47 olan sayı 49'a yükseldi. 

Söz konusu büyüme, Çin hükümetinin geçtiğimiz yıl sektördeki borçlanmaya ilişkin sıkı düzenlemelerin ardından borç krizi nedeniyle zarar gören emlak sektörünü canlandırmaya yönelik çabalarının ardından geldi.

Çin de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!
EMLAK PİYASASI GEVŞEDİ!

Bu hafta Çin'in iki önemli şehrinin daha konut alımına ilişkin kısıtlamaları gevşetmesiyle emlak piyasasında yeni gevşemeler oluştu. Ayrıca, devlet tarafından desteklenen bir emlak projesi, yeni bir beyaz liste mekanizması kapsamında ilk geliştirme kredisini de aldı.


KONUT PİYASASININ TOPARLANMASI BEKLENİYOR

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki önemli rolü dikkate alındığında emlak sektörünün toparlanması yakından takip ediliyor. Hükümetin konut piyasasına müdahalesinin etkili olduğu görülürken, son rakamlar piyasada kademeli bir dengelenme olduğunu gösterdi. 

Çin emlak krizine kredi desteğiyle önlem almaya başladı!

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!


 


Geri Dön