10 / 09 / 2024

Cinnabon Rolls İstanbul'da 5 yeni mağaza açacak

Cinnabon Rolls İstanbul'da 5 yeni mağaza açacak

Schlotzky's Deli'yi Türkiye'de işleten Özkan Mutlugil, bu kez de tarçınlı rulo tatlılarıyla tanınan Cinnabon'u Türkiye'ye getirdi



Cinnabon Rolls markasını bünyesinde bulunduran Focus Brand Uluslararası Operasyonlar Direktörü Mahfouz Said, İstanbul'da üç noktada açılan restoranla Türkiye'de faaliyete başladıklarını belirterek, beş yeni mağaza daha açma hedeflerinin olduğunu söyledi. Türkiye'de franchise yöntemiyle yayılacaklarını anlatan Said, 2014 yılında 50 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Said, “İlk etapta İstanbul'u hedefliyoruz daha sonra Anadolu'daki bütün illere yayılacağız. Türkiye'den yurtdışına sık seyahat edenler bu tadı biliyor. Tarçınlı rulo tatlılar seviliyor. Pazardan ilk izlenim de Türk halkının bu tatlıyı sevdiği yönünde” dedi.
5 milyon dolara çıkacak
Türkiye pazarına doğru bir zamanda girdiklerini ve 800 bin-1 milyon dolar arasında yatırım yaptıklarını dile getiren Özkan Mutlugil, şöyle konuştu: “Bir yıldır bu markayı Türkiye'ye getirmek için çalışıyorduk. Pazarla ilgili de ön araştırma yaptık. Türk halkı bu tadı sevdi. Türkiye pazarıyla ilgili uzun vadeli düşünüyoruz. İlk mağazayı kendimiz açtık, pazar iyice alıştıktan sonra franchise yöntemiyle büyüyeceğiz. İlk etapta 1 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bir yıl içinde yatırım miktarı 2 milyon dolara, orta vadede ise 5 milyon dolara ulaşacak. Restoranlarımızda 2 yıl içinde 250 kişilik istihdama ulaşmayı hedefliyoruz.” 
Mutlugil, tarçınlı, cevizli ve çikolalatalı çeşitleri olan Cinnabon Roll'leri Türk halkının sevdiğini belirterek, ilk şubelerini Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, Bağdat Caddesi'nde ve Metro City Alışveriş Merkezi'nde açtıklarını aktardı.

30'dan fazla ülkede satılıyor

TARÇINLI rulo tatlıları dünyada 30'u aşkın ülkede ve 650'den fazla lokasyonda bulunuyor. Merkezi ABD'de Atlanta'da bulunan Cinnabon, Rich ve Greg Komen tarafından 1985'de Seattle'da kuruldu. En kaliteli ve aroması yüksek tarçını bulmak için dünyanın tarçın yetişen tüm bölgelerini dolaştılar. Sonunda Endonezya'nın dağlarında yetişen cassia ağaçlarını keşfettiler ve efsanevi Makara tarçınını yaratmak için ağacın kabuğunu kullandılar. Rich ve Greg Komen, üç aylık çalışmaları ve yüzlerce mutfak deneyi sonucunda Cinnabon tarifini mükemmelleştirdiler. 20 yıl sonunda ise Cinnabon markası dünya çapında bir fenomen haline geldi. Dünyada Cinnabon'un müdavimleri arasında Sharon Stone, Jerry Seinfeld ve Shannon Dougherty gibi isimler de yer alıyor.
Hanife Baş/Hürriyet


Geri Dön