03 / 10 / 2024

CIPR, Ege'de 70 milyon dolarlık yatırım yapacak!

CIPR, Ege'de 70 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Dizel motor ve bu ürünlerle ilgili teknoloji tasarlayan  Cummins"in küresel gayrimenkul hizmet ortağı olarak görev yapan Colliers International; Kuzey Afrika, Avrupa ve Asya"da 20"den fazla lokasyonun seçim sürecinde rol aldı.  




Dizel motor ve bu ürünlerle ilgili teknoloji tasarlayan, üreten, satan ve bu alanda hizmet sunan küresel sektör liderlerinden Cummins"in küresel gayrimenkul hizmet ortağı olarak görev yapan Colliers International; Kuzey Afrika, Avrupa ve Asya"da 20"den fazla lokasyonun seçim sürecinde rol aldı.Bu kapsamlı araştırmanın ardından Cummins iki iş birimi için (Cummins Filtreleme ve Cummins Jeneratör Teknolojileri) üretim tesisini İzmir"deki Ege Serbest Bölgesi'ne kurmaya karar verdi.
 
Cummins adına hareket eden Colliers International, şirket tesislerinin gelecek yıllardaki potansiyel genişleme ihtiyaçları için yeterli alanı sağlayabilecek Türkiye"deki uygun tüm serbest ticaret bölgelerinin belirlenmesine yönelik araştırma yürüttü. Colliers aynı zamanda belirlenen lokasyonlara dair ayrıntılı kalitatif ve kantitatif incelemeler gerçekleştirdi, saha ziyaretlerinde Cummins"e eşlik etti ve yatırım için İzmir'deki Ege Serbest Ticaret Bölgesi'nin seçiminde şirkete destek hizmeti sundu.
 
Cummins"in küresel gayrimenkul danışmanı olarak Colliers tüm müzakere aşamalarına katılarak Cummins'e en uygun finansal koşulların sunulmasını sağladı.
Cummins"den alınan bilgilere göre üretime 2012 yılının başında başlanması planlanıyor ve önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 800 kişinin istihdam edileceği öngörülüyor.

Cummins, tesise ve ilgili üretim ekipmanına yaklaşık 70 milyon dolarlık yatırım yapacak ve Türkiye"de üretilecek ürünlerin yüzde 85"i Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika"nın çeşitli ülkelerinde yer alan Cummins müşterilerine ihraç edilecek.
œBarındırdığı iş hayatı ile  İzmir  şehri sağlam bir ulaşım altyapısı (kara, deniz ve hava) geliştirmiş ve şehrin yetenekli ve esnek yerel işgücü Cummins"in küresel üretim faaliyetlerini genişletmek için mükemmel bir ortam sunuyor. Cummins Filtreleme ve Cummins Jeneratör Teknolojileri İş Birimleri kapsamındaki ürünlerin üretimi için İzmir"deki tesisin kurulmasının Cummins'in Türkiye"de hem bu ürünler hem de Cummins portföyündeki diğer ürünler alanında büyümesi için sağlam bir temel teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bu üretim tesisinin yanı sıra diğer üretim lokasyonlarımız için de yakın gelecekte ürün tedarik etmelerini sağlamak amacıyla bir dizi yerel şirket ile çalışmaya başlıyoruz, böylece de Türkiye"de ilave istihdam ve yatırım yaratılmasına katkı sağlıyoruz.' diyen Cummins Inc."nin Başkan Yardımcısı ve Üretimden Sorumlu Başkanı Ignacio Garcia sözlerini şöyle tamamladı: œGeleceğe yönelik büyüme beklentilerimizi karşılamak üzere ilerideki üretim tesisimizin seçimi için 25 ülkenin değerlendirildiği çalışmalarımız ilk olarak 2009 yılında başladı. En sonunda faaliyete başlayacağımız ve genişlememizi sürdüreceğimiz ülkeyi belirlemek için bir dizi iş ihtiyacı bakımından ayrıntılı değerlendirmeler yapıldı. Türkiye"nin seçilmesinin ardından tam lokasyonu belirlemek için araştırmalarımızı iyice yoğunlaştırdık ve kriterleri daralttık. Bu noktada Türkiye"deki uygun sanayi bölgeleri ve lokasyon türlerinin anlaşılmasında Küresel Gayrimenkul Ortağımız Colliers"ın ve ISPAT kuruluşunun desteğini aldık.


Geri Dön