02 / 05 / 2024

Çırağan Oteli restorasyona giriyor!

Çırağan Oteli restorasyona giriyor!

Dünyanın en beğenilen otelleri arasında gösterilen Çırağan Kempinski Hotel, birkaç ay içinde köklü bir yenilenme sürecine girecek. Otelin bu süreçte misafir kabul etmeye devam edecek.




Condé Nast Traveller gibi dünyadaki saygın seyahat yayınlarının sıralamasında dünyanın en beğenilen otelleri arasında gösterilen Çırağan Kempinski  Hotel, köklü bir yenilenme sürecinden geçecek. Birkaç ay içinde başlaması beklenen restorasyon için iki yıl kadar bir süre öngörülüyor.


Çırağan Kempinski’nin renovasyonun baş danışmanlık ve strateji sorumlusu  gayrimenkul danışmanlık şirketi Servotel.  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Servotel Başkanı Ömer İsvan, 20 küsür kadar Türk ve yabancı danışman/müteahhidin yer alacağı restorasyon aşamalı olarak yapılacağı için otelin kapanmayacağını, bu süreçte misafir kabul etmeye devam edeceğini kaydetti. 


On yıl kadar önce Abu Dabi fonunun satın aldığı, işletmeciliğini Kempinski Grubu’nun yaptığı Çırağan Otel, Travel+Leisure dergisi tarafından da dünyanın en iyi otelleri arasında gösterilen bir marka.  Otelin restorasyonundan sorumlu gayrimenkul danışmanlık şirketi Servotel ise sadece Türkiye’de değil dünyada da prestijli gayrimenkul projelerinde imzası olan bir marka.  



Anahid Hazaryan / Fortune





Geri Dön