29 / 04 / 2024

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

EYT düzenlemesinin ardından çıraklık sürecindeki çalışanlar için de emeklilik düzenlemelerinin yapılması planlanıyor. Çıraklık sürecinde olan bireylerin emeklilik durumu hükümetin aldığı karara bağlı olacak. SGK’dan ise staj ve çıraklık sigortası için son tablo hazırlandı. 



Türkiye gündeminde olan EYT yasası yürürlüğe girerek milyonlarca kişinin emekli olması sağlandı. Ayrıca çıraklık ve staj sürecinde olan kişiler için de yeni bir reforma gidildi. Yeni düzenlemeye göre çıraklık süreci de sigortaya dahil edilecek. Bu düzenlemeyle, gençlerin gelecekteki emeklilik sürelerine ekleme yapılması mümkün olacak. Staj ve çıraklık sigortasının geçerli olacağı, kimleri kapsayacağı ve birçok detay merak ediliyor. İşte staj ve çıraklık sigortası hakkındaki önemli detaylar…

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

Staj ve çıraklık sigortası detayları 

Güncel düzenlemeler kapsamında staj ve çıraklık yapan kişilerin sağlık ve iş kazası sigorta primleri ödeniyor. Ancak emeklilik hesaplamalarına staj ve çıraklık süreleri dahil edilmiyor. Staj kapsamında bazı istisnalar bulunuyor. Avukatlar, toplamda 1 yıl staj sürelerini ilk 6 ayda mahkemelerde sonraki 6 ayda ise avukat yanında kalarak borçlanıyorlar. Bununla birlikte staj yapan anneler de staj sürecinden sonra doğan çocukları için borçlanabiliyorlar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön