16 / 05 / 2024

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

EYT düzenlemesinin ardından çıraklık sürecindeki çalışanlar için de emeklilik düzenlemelerinin yapılması planlanıyor. Çıraklık sürecinde olan bireylerin emeklilik durumu hükümetin aldığı karara bağlı olacak. SGK’dan ise staj ve çıraklık sigortası için son tablo hazırlandı. 



Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

Çıraklık süreleri emeklilik hesaplamalarına dahil edilecek mi?

Bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapmış olduğu açıklama kapsamında çıraklık sürelerinin emeklilik hesaplamalarında bir düzenleme yapılacağını gösteriyor. Bu düzenleme hayata geçirilirse çıraklık sürecinin sigorta süresine dahil edilmesi için borçlanma yapmak yeterli olacak. 

Çıraklık yapan kişilerin sigorta girişi var ise borçlanma yaparak uzun vadeli sigortalı sayılabilecek. Bu durumda sigorta başlangıç tarihlerini öne çekebileceklerdir. Dolayısıyla işe başlama tarihleri de geri çekilmiş olacaktır.  Çıraklık sürecinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesiyle gençler, daha erken yaşta emekli olabilme hakkını kazanacaklardır.  Bu da gelecek için daha güvenceli bir imkanı sağlayacaktır. 

Bu emeklilik reformu henüz hayata geçirilmese de konu hakkında düzenlemeler yapılmaya devam etmektedir. Düzenleme pek çok kişiyi kapsayarak gerekli detayların düzenleme hazır hale getirildikten sonra açıklanması bekleniyor. Bu reform, özellikle de gençler için önemli bir adımdır. 

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

EYT emeklisi yüzde 25 zam alacak mı? EYT'lilere zam verilecek mi? Temmuz 2023 EYT maaş zammında son dakika!

Detaylar netleşti! EYT'lilerin yüzde 40 çalışıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön