01 / 05 / 2024

Citroen'in en ucuz arabası Ami satışa çıkar çıkmaz tükendi! 24 Haziran fiyat listesi

Citroen'in en ucuz arabası Ami satışa çıkar çıkmaz tükendi! 24 Haziran fiyat listesi

Türkiye'de en ucuzu 500 bin lirayı aşan otomobil fiyatları köklü otomobil markalarının müşterilerine alternatif ürünler sunmasına neden oldu. Bu anlamda en ciddi adımı Fransız üretici Citroen attı. Türkiye'nin en ucuz otomobilini üreten marka aracı satışa çıkarır çıkarmaz kısa sürede bitirdi.



TEK ŞARJLA 75 KM YOL GİDEBİLİYOR

Müşteriler, Ami'yi web sitesi üzerinden bayilerin de entegre olduğu bir sistem aracılığıyla satın alıyor. Bütün bu yolculuğun sonunda ise online olarak satın alınan Ami'ler müşterilerin istedikleri adreslere teslim ediliyor.

Araç, 45 km/saate kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet olarak tanımlanabilir.

Elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyan, şehir içinde özgürce ulaşım imkanı sunan araç, tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor.

5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya araç zeminine gizlenmiş durumda ve yolcu tarafı kapı eşinde bulunan kablo ile kolaylıkla şarj edilebilen araç için, 220 Volt standart prizde tam şarj için üç saat yeterli oluyor. Standart prizde şarj olan araçla, özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.


Geri Dön