30 / 07 / 2024

City Center Esenyurt'ta kamu binaları tek çatıda toplanıyor!

City Center Esenyurt'ta kamu binaları tek çatıda toplanıyor!

Resmi kurumların bir araya geldiği Türkiyedeki ilk proje olan Esenyurt City Center, aynı zamanda ticaret merkezi ve AVM olarak da hizmet veriyor. Projede yer alan ofisler, artık satışta


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Resmi kurumların bir araya geldiği Türkiyedeki ilk proje olan Esenyurt City Center, aynı zamanda ticaret merkezi ve AVM olarak da hizmet veriyor. Projede yer alan ofisler, artık satışta.

Türkiyede ilk kez devlet kurumların ı tek çatı altında topla yarak vatandaşların resmi kurumlar arasında zaman kaybetmesini önlemek isteyen Esenyurt Belediyesi, gerçekleştirilen Esenyurt City Center ile hizmet ve alışveriş konseptini bir araya getiriyor.  Esenyurtun merkezi bir noktasında gerçekleştirilen projedeki 195 bin metrekare inşaat alanı, Esenyurt Belediyesi, tüm kamu birimleri, AVM, ticaret merkezi ve farklı büyüklüklerdeki ofisler arasında dağıldı.

İstanbulun hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alan ve nüfusu 500 binlere ulaşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlunun hayalinin gerçekleşmesi olarak nitelendirilebilecek proje ile ilçede görev yapan tüm kamu binaları bir çatı altında toplanıyor. Oluşan insan sirkülasyonuna iş merkezi ve AVM konsepti de eşlik ederken günlük 12 bin insanın ziyaret etmesi planlanan merkez ile Esenyurt, canlı bir alana sahip olacak.

Esenyurt Belediyesi ve Özyurt -Vizyon İnşaatın birlikte  inşa ettiği City Center, 195  bin metrekare kapalı inşaat alanı nda gerçekleşecek. 2  bin araçlık kapalı ve açık otopark ın bulunduğu projede Esenyurt Belediyesi, 10 kat ta 12  bin metrekarelik bir alanda tüm birimleri ile  yer alıyor. Halkın bölge milletvekilleri ile buluşacağı meclis salonu ve TBMM irtibat bürosu nun da yer aldığı merkezde 8  bin 500  metrekarelik alan Hükümet Konağı na ayrılırken 4  bin 500 m etrekarelik alan ise Esenyurt Emniyet Müdürlüğü  hizmetlerine tahsis edildi. Resmi kurumların oluşturacağı sinerjiye destek vermesi planlanan City Center Esenyurt un içerisinde ayrıca 2 0 bin metrekaresi kiralanabilir AVM ve 30 bin metrekaresi kiralanabilir ofis alanı yer alıyor.

Hayal di , gerçek oldu
Böyle bir projenin Türkiyede ilk olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Esenyurt Belediye Başkanı Nec mi Kadıoğlu, şu anda 500 bin olan ilçenin böyle bir  binaya ihtiyacı olduğunu n altını çizdi.  Projenin uzun zamandan beri kendi hayali olduğunu belirten Kadıoğlu, Resmi kurumların bir arada bulunduğu bir çatı ile vatandaşın resmi kurumlar arasında koşmasını önlemek gerek. Çünkü Esenyurt İstanbulun farklı ilçelerinden nitelikli göç alıyor. Bizde planlarımızı bu yönde yapıyoruz. Kısa süre içinde 600 ile 750 bin aralığında bir nüfusa sahip olmasını beklediğimiz ilçede, ihtiyaçlara cevap veren bir yapı oluşturmak istedik diye konuştu.

Resmi kurumlara ek olarak insan hareketliliğinin ticari hayata da destek sağlayacağını beklediklerini belirten Kadıoğlu, Resmi kurumların günlük 5 bin kişilik bir insan hareketliliği var. Buna ek olarak Esenyurtun prestijli bir noktasında gerçekleştireceğimiz projeyi ticari ve iş merkezleri ile desteklemek istedik. Burada home, premium ve de lüxe olmak üzere üç kategoride ofisler inşa ediliyor. Hareketlilik artacak diye konuştu.

Başkan Kadıoğlu, resmi işlemlerini bitiren insanların alışveriş yapabileceğini, sosyal alanlardan faydalanabileceğini ve hemen yanı başındaki 76 bin metrekarelik parkta dinlenebileceğini kaydederek sözlerini bitirdi.

Rakamlarla City Center Esenyurt
İnşaat alanı 195  bin metrekare
Otopark 2  bin araç
Esenyurt Belediyesi 12  bin metrekare
Hükümet Konağı  8  bin 500  metrekare
Emniyet Müdürlüğü 4  bin 500 m etrekare
Günlük insan sirkülasyonu 12 bin kişi

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön