19 / 05 / 2024

CloudFlare nedir? WordPress CloudFlare Kurulumu Nasıl Yapılır?

CloudFlare nedir? WordPress CloudFlare Kurulumu Nasıl Yapılır?

WordPress kullanıcıları için en yaygın problemlerden biri, sitenin hızını artırmak ve zararlı trafikleri engellemektir.




Web siteleri, günümüz dijital dünyasında firmaların kimlikleri haline gelmiştir. Fakat bir sitenin etkili olabilmesi için hızlı bir halde yüklenmesi gerekmektedir. İnternet kullanıcıları, sitelerin yavaş yüklenmesi halinde hemen farklı bir siteye geçerek zaman kaybetmek istemezler. Bu sebeple, web sitelerinin hızlı yüklenmesi, hem kullanıcı tecrübesini yükseltir hem de arama motoru sıralamaları için önemlidir. Bu da, daha kötü arama motoru 
sıralamalarına (SEO) neden olur, hemen çıkma oranını etkiler.

Bu noktada, WordPress kullanıcıları için en popüler neticelerden biri olan CloudFlare, sitelerin verimini yükseltmenin yanı sıra emniyetlerini de sağlamaktadır. Bu rehberde, WordPress CloudFlare kurulumu nasıl yapılır arayışına yanıt vererek, adım adım kurulum sürecini anlatacağız.

CloudFlare Nedir?

CloudFlare, web sitelerinin verimini ve emniyetini çoğaltan bir hizmettir. Dünya genelinde bulunan sunucuları vesilesi ile, site içeriğini  kullanıcılara daha süratli bir halde sunmayı amaçlar. Bununla beraber, CloudFlare aynı zamanda zararlı trafikleri engellemek için bir emniyet duvarı görevi de görür. Bu sayede, siteniz için hızlı ve güvenli bir altyapı oluşturabilirsiniz.

CloudFlare nedir? WordPress CloudFlare Kurulumu Nasıl Yapılır?

CloudFlare, sitenizin performansını çoğaltmak ve emniyetini sağlamak için arka planda çalışan bir uygulamadır. CloudFlare, site içeriğini kullanıcılara daha hızlı bir şekilde arz etmek için sitenizin içeriğini kendi sunucularında önbelleğe taşır. Bu vesile ile, sitenizin sunucusunda daha az işlem yapılması gerektiği için site yükleme zamanı daralır. Misalen, bir ziyaretçi sitenize giriş yaptığında, CloudFlare sunucuları site içeriğini evvelden çekip önbelleğe alır.
 


Geri Dön