18 / 05 / 2024

Çocuğu olan ailelere müjde! Devlet hesaplara 650 lira yatıracak!

Çocuğu olan ailelere müjde! Devlet hesaplara 650 lira yatıracak!

Çocuk sahibi olan anne ve babalara devlet eli ile verilen destek parasının miktarında yükseliş gelişti. Devlet, durumu iyi olmayan kişilere, çocuk başına para yardımı veriyor. Peki, çocuk yardımı ödemeleri kaç lira? Yardımdan kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar…



ÇOÇUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ AİLELERE YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanmak isteyen kişilerin, E-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebildiklerini hatırlatarak yeni tutarların da önümüzdeki kasım ayı ödemelerine yansıtılacağını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlara başvuru yapmanız gerekiyor. İstenilen koşulları taşımış olan ailelere devlet ödemelerini direkt yapılıyor. Ödeme takviminizi e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Yapılacak olan desteğe yönelik şekilde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklar ile ilgili olarak ilave destek vereceklerini belirterek, "Çocuk Destek Bileşeni” kapsamı bütününde hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık olarak 350 lirası ile 650 lirası aralığında destek vereceklerini ifade etti.  Bakan Yanık, "Bu kapsam bütününde  1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla olan çocuklu hanelere ise 650 lira ilave destek sağlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Çocuğu olan ailelere müjde! Devlet hesaplara 650 lira yatıracak!

Milyonlarca insanın maaşına zam! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni yıl müjdesi

Euroda son dakika! Euronun dolarla kavgası devam ediyor! Elimizdeki Euroları ne yapalım?

Akaryakıtta indirim bekleniyordu zam mı geliyor? Flaş gelişme! Shell, Opet, Total, BP, PO 2 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön