07 / 05 / 2024

Çocuğu olan anne babalar e-Devlet'ten hemen başvurun! Onaylanan listede adı soy adı olana 650 TL destek verilecek!

Çocuğu olan anne babalar e-Devlet'ten hemen başvurun! Onaylanan listede adı soy adı olana 650 TL destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara 350 ile 650 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Çocuk Destek ödemelerinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...



Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında yapılacak olan yardım detayları anne babaların gündeminde bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerinin ne kadar ve hangi tarihten itibaren hesaplara yatacağı konusunda detayları duyurdu.

ÇOCUK DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL?

Bakan Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek vereceklerini kaydederek, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceklerini belirtti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız" dedi.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gerçekleştirilecek. Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı'ndan faydalanmak için hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 liranın altında olması. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu destekten yararlanacak.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına aldıkları çocuk desteği ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağını açıklamadı.

Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

Kapsamın genişletilmesi ile birlikte getirilen Çocuk Destek Bileşeni ile hak sahibi hanelere sağlanacak ek destek tutarları, hanedeki çocuk sayısına göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan çocuk sayılarına göre;

Hanedeki Çocuk Sayısı - Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere: 350 lira

3 çocuklu hanelere: 450 lira

4 çocuklu hanelere: 550 lira

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 lira

350 ile 650-lira arasında değişen tutarlarda ek ödeme yapılacak.

Aile Bakanlığı yeni ay destek ödemesi yapacak mı? Nisan ayı ödemeleri bayramdan önce mi yapılacak? 1250 TL'ye okkalı zam

O markette Ramazan Pidesi 8.90 TL'ye satılıyor! İşte yumurtalı ramazan pidesi, sütlü ramazan pidesi...

İş arayan herkesi ilgilendiriyor: ÇAYKUR'dan müjde! 1365 mevsimlik işçi alacak! işte başvuru şartları...


Geri Dön