03 / 05 / 2024

Çocuğu olanlar vergilerini daha az ödeyecek! İndirimli vergi ödemek için hemen bu habere bakın

Çocuğu olanlar vergilerini daha az ödeyecek! İndirimli vergi ödemek için hemen bu habere bakın

Okulların açılması ile birlikte pek çok veliyi yakından ilgilendiren önemli bir konunun detayları ortaya çıktı. Bazı durumlarda vatandaşlara vergi avantajı sağlanıyor. Beyanname veren veliler; çocuklarının okul masraflarını, beyannamelerinin ‘indirimler’ kısmına yazarak daha az vergi ödeyebiliyorlar



İŞTE KRİTELER

Pek tabi bu vergi avantajından faydalanmak isteyen veliler, hangi eğitim masraflarının, hangi kriterler neticesinde beyannamelerinde indirim konusu olabileceğini son derece merak ediyor. Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Karabıyık, kritik konuları köşesine taşıdı.

Çocukların yaşı: Mükellef ile birlikte oturan ya da mükellef tarafından bakılan (evlatlar, nafaka verilenler, anne ya da babasını kaybetmiş torunlar) 18 yaşını ya da tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış çkişiler için yapılan masraflar indirim konusu olabiliyor.

Okul servisleri: Velilerin; çocuklarının evlerinden okula gidiş gelişi için servis şirketine ödemiş olduğu paralar, gelir vergisi beyannamesinde gelirden düşülebilir ya da indirim olarak dikkate gelebilir.

Okul forma ve ayakkabı masrafları: Okul forma ve ayakkabı masraflarının, okul öğrencilerine kullanımı zorunlu kılınmış ihtiyaç listesi arasında olduğunun, ilgili kurumdan da alınan belge ile ispatlanabilir olması halinde, senelik  gelir vergisi beyannamesinde indirim olarak dikkate alınacaktır.

Kitap ve kırtasiye masrafları: Kitap ve kırtasiye için yapılan harcamalar da aynı şekilde vergi hesabında indirimli olarak dikkate alınabiliyor.

Yemek masrafları: Öğrencilere okul aracılığı ile yemek hizmeti de verilmiş olduğunda bu ihtiyaçlar eğitim hizmetinin bir parçası olarak görülmemekte. Velilerin yemek masrafı ile ilgili harcamaları, eğitim masrafı olarak kabul edilmemekte.

Vakıf üniversitelerinin durumu: Kurumlar vergisi mükellefiyeti olmayan vakıf üniversitelerinde okuyan çocuklar için üniversitelere ödenmiş olan bedeller beyannamede indirim konusu olmuyor.

Özel yurt masrafları: Özel yurt ya da pansiyona ödenen tutarlar, senelik beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebiliyor.

Çocuklar için ödenen konut kiraları: Devlet üniversitesinde okuyan ve 25 yaşını doldurmamış olan kişiler için de olsa, ev kirası, apartman aidatı, doğalgaz, elektrik, su, internet vb. ödemelerin gelir vergisi beyannamelerinde indirim konusu yapılması kabul olmuyor.

Çocuğu olanlar vergilerini daha az ödeyecek! İndirimli vergi ödemek için hemen bu habere bakın

Sözleşmeli çalışana kadro için geri sayım başladı! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Yeni bir deprem mi geliyor? Ege Denizi kıpır kıpır! Prof. Naci Görür'den korkutan uyarı!

Altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağını resmen açıkladı! Bu haber okunmadan altın ve dolar alınmaz

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön