29 / 04 / 2024

Sözleşmeli çalışana kadro için geri sayım başladı! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Sözleşmeli çalışana kadro için geri sayım başladı! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Kamudaki sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için geri sayım başladı. 600 bin kişiyi içine alan düzenleme için hazırlıkların bu ay içinde bitirilmesi gerekiyor. Aynı zamanda bu konunun ekim ayında Meclis gündemine gelmesi düşünülüyor.



Geçen sene gerçekleştirilmiş olan toplu sözleşme görüşmelerindeki en önemli gündem maddeleri arasında yer alanlardan biri de kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi idi.

Bu yol ile aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması, özlük haklarının eşitlenmesi ise hedefler arasında. Bir başka deyiş ile bu alanda yapılacak olan bir düzenleme çalışma barışını da sağlamış olacak. Kamudaki sözleşmeli personelin merak ile beklediği kadro çalışmalarında mesai hızlanmış oldu.

600 BİN KİŞİYİ İÇİNE ALIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamada sözleşmeliler ile ilgili olarak, "İlk ele alacağımız dosyadır. İsteğe bağlı şekilde kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları da kendilerine vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsam dahilinde bakanlık bünyesinde özel ekip oluşturulmuştu.

A Haber'in aktardığı bilgilere göre; ekip, düzenlemeye son şeklini artık yavaş yavaş verecek. Çalışmanın tamamlanması ile kamudan kadroya geçişte şartlar da netleşmiş olacak. Kamuda yaklaşık 600 bin sözleşmeli personel bulunmakta.

Kadro çalışmalarının belli bir zaman diliminde işe başlayanları ya da belli kurumlarda olan kişileri kapsayabileceği dile getiriliyor. Ama düzenleme taslağı Meclis'e giriş yaptıktan sonra yapılacak çalışma ile kadronun kapsam ve içeriği netleşmiş olacak.

Sözleşmeli çalışana kadro için geri sayım başladı! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön