18 / 05 / 2024

Çocuk desteği parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 

Çocuk desteği parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere veriliyor. Peki çocuk parası ne kadar, kaç TL? Hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...



Çocuk desteği parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere veriliyor. Çocuklu aileler yardımlara yönelik detayları ilgiyle takip ediyor. Bakan Derya Yanık'tan da çocuk desteği Kasım ayı ödemelerine ilişkin açıklama geldi. 

ÇOÇUK DESTEĞİ PAKETİ NEDİR? 

Çocuk parası, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir yardımdır. Bu destekten tüm doğum yapmış anneler faydalanabilir.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR, NASIL ŞARTLARI NELER?

Çocuk desteği başvuruları, e-Devlet kapısından yapılabilir. Başvuru ekranına e-Devlet sitesinden 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' üzerinden erişim sağlanabilir.

Söz konusu başvurular, e-Devletten yapılabileceği gibi doğrudan başvuru yapanların yerleşim yeri adresinin yer aldığı ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da gerçekleştirilebilir.

ÇOCUK YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında olan Çocuk Desteği ile ailelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız" diye belirtti.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Sosyal desteklerden yararlanan hanelere verilecek çocuk başına destekle, hem çocuklu ailelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını ifade eden Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

Fakat destek ödemelerinin yapılacağı ise net tarih belli olmadı.

12 kg mutfak tüpüne şok zam! Fiyatlar güncellendi! İşte Aygaz, Mogaz, Milangaz 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Aile destek ödemelerinin tarihi belli oldu! 1250 TL hesaplara o gün yatacak!


Geri Dön