25 / 07 / 2024

Çocuk parası hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır? Çocuk parası ne kadar?

Çocuk parası hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır? Çocuk parası ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir program eklendi. Bu gelişmelerin ardından tüm çocuklu vatandaşlar yardımla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, Çocuk yardımı ne kadar? Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılı


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Çocuk parası hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır? Çocuk parası ne kadar?

ÇOÇUK DESTEĞİ PAKETİ NE DEMEK? 

Çocuk parası, dar gelirli ailelerin çocuklarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir destek yardımı olarak biliniyor. Bu destekten anne ve baba adayları faydalanabilir.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR? 

Çocuk desteği başvurularına, e-Devlet aracılığıyla başvurabilirsiniz. Başvuru ekranına e-Devlet sitesinden 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' sitesinden erişim sağlanıyor.

Söz konusu başvurular, e-Devlet'ten yapıldığı gibi doğrudan başvuru yapanların yerleşim yeri adresinin yer aldığı ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da gerçekleştirebilir.

ÇOCUK PARASI KAÇ TL, NE KADAR?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında olan Çocuk Desteği ile ailelerde yaşayan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 Türk Lirası ile 650 Türk Lirası aralığında destek vereceklerini vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Desteğimiz kapsamında Bir-iki çocuklu hanelere 350 Türk Lirası, üç çocuklu hanelere 450 Türk Lirası, dört çocuklu hanelere 550 Türk Lirası ve beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 Türk Lirası ödeme yapacağız" diye belirtti.

ÇOCUK DESTEĞİ PARASI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal desteklerden yararlanan ailelere verilecek çocuk başına destekle, hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini hedeflediklerini kaydeden Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bulunan çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

Ancak destek ödemelerinin yapılacağı net tarih henüz belli olmadı.

Milyonlarca emekliye promosyon fırsatı! Kasım ayı kampanyaları peş peşe güncellendi! ING, QNB, Akbank, Ziraat...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı kaç TL olacak? Yeni maaşlar bir bir hesaplandı! Şimdi bakın

Motorine indirim geldi! Akaryakıtta fiyatlar değişti! Opet, BP, PO, Shell 15 Kasım 2022 fiyat listesi...


Geri Dön