29 / 04 / 2024

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?



Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi bütün gayrimenkuller için değil, sadece kullanımda olan mesken ve işyerleri için ödeniyor.


Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Boş olan yapılar da vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Bunun için belediyeye bir bildirim verilmesi gerekiyor.


Ayrıca mesken ve işyerlerinde bu vergi farklı şekilde ödeniyor. Çöp vergisi evlerde su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor. 


Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir? Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?


Çöp vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Verginin mükellefi ise taşınmazın sahibi değil kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmazda kiracı varsa ödemelerden kiracı sorumlu oluyor. 



Çöp vergisi sorgulama 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön