02 / 05 / 2024

Çöpçü Gıda yurtdışındaki ilk şubesini Almanya'da açacak!

Çöpçü Gıda yurtdışındaki ilk şubesini Almanya'da açacak!

Çöpçü Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yuvalı, Ege’nin meşhur lezzetlerinden çöp şişi yurtdışına da taşıyacaklarını belirterek, “İlk şube Almanya’da açılıyor. İngiltere ve Dubai ise sırada” dedi.



Türkiye’de çöp şişi ‘Çöpçü’ markasıyla zincir haline getiren Çöpçü Gıda, rotayı yurtdışına çevirdi.  Döner Bahçesi adıyla yeni zincir yaratan Çöpçü, sadece benzin istasyonlarında faaliyet gösterecek ‘Yolluk’ markası için de hazırlık yapıyor.



Çöpçü Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yuvalı, sektörde iki yılı geride bıraktıklarını belirterek, franchise vererek kısa sürede 22 şubeye ulaştıklarını, gelecek yıl için ise bu rakamı 30’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


Yurtdışında şube

Cadde ve alışveriş merkezlerinde benzer oranlarda büyüdüklerini dile getiren Yuvalı, “Gelecek yıl Çöpçü’yü yurtdışına da taşıyoruz. Yurtdışında yaşayan Türk yatırımcılardan franchise alma yönünde ciddi talep geliyor. Türkiye’de büyümek önceliğimiz ama Almanya’da ilk şubemizi 2014 yılı ortalarında açıyor olacağız” dedi.

Yuvalı, Almanya haricinde İngiltere, Dubai, Ukrayna Amerika ve Kanada’dan da franchise talepleri geldiğini aktararak, İngiltere’de de şube açmak için de ciddi görüşmeler yürüttüklerini belirtti. Yuvalı, markalaşma programı Turquality’ye de katılmayı düşündüklerini, bu programla yurtdışında kısa sürede pek çok Türk markasının zincirleşebileceğini kaydetti.

Çöp şiş için en kaliteli etleri sağladıklarına da değinen Yuvalı, Türkiye’deki et fiyatlarıyla ilgili de şunları söyledi: “Et çok pahalı. Hükümet buna çözüm bulmaya çalışıyor. Canlı veya cansız hayvanda ithalatın açılması gerekir. Halk kırmızı eti çok pahalı yiyor ya da yiyemiyor. Hükümetin çalışmasının kısa sürede sonuç vermesini bekliyoruz. Yurtdışında da et fiyatları ucuz olduğu için özellikle sistemimizi beğenen girişimciler franchise talebinde bulunuyor.”

Çöp şişin satış rakamları hakkında da bilgi veren Yuvalı, ayda 1 milyon adet çöp şiş sattıklarını bunun da 60 bin porsiyona denk geldiğini sözlerine ekledi.


Döner markası da yarattı


Abdurrahman Yuvalı, gördükleri açık sonrasında özellikle sanayi ve iş bölgelerinde faaliyet göstermek için döner işine de girdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Döner Bahçesi markasını lanse ettik. Et dönerle başladık ama tavuk döner de olacak. İlk şubesi İstanbul Levent’te açıldı. Döner Bahçesi’nde de 2014’de franchise yoluyla 15 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz.”



İstasyonlarda ‘yolluk’ dağıtacak


Daha önce Anadolu Grubu’nda çalışan, son olarak Tadım Gıda genel müdürlüğü yapan Abdurrahman Yuvalı, diğer iki ortağıyla beraber yeni projeler üzerinde de çalışıyor. Yuvalı, ‘Yolluk’ adında gelecek yıl uygulamaya koyacakları bir iş fikirlerinin de olduğunu açıklayarak, “Bir petrol markasıyla bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Bütün istasyonlarında olacak şekilde, sabahları kahvaltı ve günün diğer saatlerinde farklı yiyecek sunacak bir zincir düşünüyoruz” diye konuştu.

  

Hanife Baş/Milliyet Gazetesi


Geri Dön