29 / 04 / 2024

Çorum Belediye Başkanı Çorum'da yapımı süren projeleri inceledi!

Çorum Belediye Başkanı Çorum'da yapımı süren projeleri inceledi!

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Belediye tarafından ihalesi gerçekleştirilen Vilayet Parkı ve Kültür Sitesi yerine yapılan parkta incelemelerde bulundu..



Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye tarafından ihalesi gerçekleştirilen ve Çorum'un çehresini değiştirecek olan projeleri yakından takip ediyor. Yapımı devam eden Buhara Kültür Merkezi, Yeni Terminal, Kentsel Dönüşüm Projesi, Nikah Sarayı, Kültür Sitesi yerine yapılan park, Vilayet Parkı, Engelli Eğitim Merkezi gibi inşaat çalışmalarını sıklıkla ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Külcü, çalışmaların zamanında ve projeye uygun şekilde tamamlanması için uyarılarda bulunuyor.


BİLGİLER ALDI 


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Vilayet Parkı ve Kültür Sitesi yerine yapılan parktaki çalışmaları inceleyen Külcü, müteahhit firmadan bilgi aldı. Çalışmaların zamanında bitirilmesi talimatını yineleyen Başkan Muzaffer Külcü, Çorum'un bu çalışmalarla birlikte bambaşka bir hüviyete bürüneceğini dile getirdi. Başkan Külcü, inşaat çalışmaları yürütülen tüm projelerin en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş özgün projeler olduğunu vurguladı. Park, altyapı, asfalt ve diğer Belediye hizmetlerini büyük bir kararlılıkla ve Çorum'un ihtiyaçları doğrultusunda yürüttüklerinin altım çizen Belediye Başkam Muzaffer Külcü, "Projelerimizi hayata geçirirken bu süreçte Çorum halkım hep yanımızda gördük. Son yıllarda Çorum, Belediyecilik hizmetleri bakımından hep örnek alınan bir kent oldu. Yaptığımız hizmetlerimizin hemşehrilerimiz tarafından takdir ediliyor olması ve diğer Belediyeler tarafından örnek almıyor olması geldiğimiz konumun önemini gösteriyor. Çorum'da el atılmadık yer bırakmadık" dedi. 


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Valilik Ek bina altında yer alan Karakeçili Otoparkı'nda incelemelerde bulundu. İnceleme gezisinde Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Zabıta Amiri Mustafa Kanat ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü personeli de hazır bulundu. 72 araç kapasitesine sahip otoparkta 4 adet de engelli park yerinin bulunduğu otoparkın yoğun bir çalışmayla kısa sürede tamamlandığım söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, otoparkın asfaltının tamamen yenilendiğini ve çizgilerinin de çizildiğini vurguladı. Karakeçili Otoparkı'nın Çorum'a hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, otopark düzenleme çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini sözlerine ekledi. 


CAMİYİ DE GEZDİ 


Öte yandan Külcü, Akşemsettin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğini ziyaret ederek cami inşaatı hakkında bilgi aldı. Devam eden inşaat çalışmalarım yerinde inceleyen Başkan Külcü, Akşemsettin Camii'ni gelecek yıl Kadir Gecesi'nde ibadete açmayı planladıklarını açıkladı. Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Alper Zahir, Defterdar İhsan Özbay, Müftü Mehmet Aşık, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır'ın da hazır bulunduğu ziyarette Dernek yöneticileri ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan caminin Çorum Belediyesi tarafından tamamlanacağını hatırlattı. Cami içindeki çalışmaların yanı sıra cenaze namazı alam ile abdesthaneleri de gezen Külcü, incelemelerinin ardından camiden ayrıldı. 


Günboyu


Geri Dön