29 / 04 / 2024

Çorum’da yapay zekalı 'akıllı evler' yapılacak!

Çorum’da yapay zekalı 'akıllı evler' yapılacak!

Hitit Üniversitesi ve Turkuaz Yapı tarafından hayata geçirilen “Akıllı ve Ergonomik Ev Otomasyon Sistemleri” projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor.



Hitit Üniversitesi ve Turkuaz Yapı tarafından yapılan işbirliğinde hazırlanan “Akıllı ve Ergonomik Ev Otomasyon Sistemleri” projesinde ilk somut ürünler ortaya çıkmaya başladı.

Çorum Haber Gazetesi'nden Volkan Sınayuç'un haberine göre, sistemin Merkez ünite tasarımı, PCB Baskı devreleri ve yerli yazılımlarının prototipleri hakkında alınan yol ile ilgili proje yürütücüsü Dr. Vahdet Özkoçak, Proje Multidisipliner Koordinatörü Dr. Emre Demir ve proje ekibi HİTÜ öğretim elemanları Elektronik ve Bilgisayar sistemleri Uzmanı Öğretim Görevlisi Selim Özdem, Öğretim Görevlisi Önder Yakıştıran, Öğretim Görevlisi Uğur Tunçer, Öğretim Görevlisi Ömer Boyacı, Öğretim Görevlisi Bedreddin Ali Akça, Turkuaz Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Serkan Sabur ile Turkuaz Yapı Genel Koordinatörü Recep Özkaya ile birlikte çalışmalar konuşuldu.

Görüşmede Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akıllı ev ve binaların yanı sıra akıllı şehirlere geçilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Proje Koordinatörü Dr. Vahdet Özkoçak yapılan bu çalışmaların kamuda yer alan kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere tüm binalarda kullanılacak bir sisteme dönüşmesi gerekliliğini ifade etti. Serkan Sabur ise yakın gelecekte yapay zekaya dayalı teknolojik ürünlerin ilimizde üretiminin başlamasının ülke kalkınması açısından önemine dikkat çekti.


Geri Dön