04 / 05 / 2024

Çubuk'ta huzurevi açılış töreni gerçekleştirildi!

Çubuk'ta huzurevi açılış töreni gerçekleştirildi!

Bakan İslam, Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaşlıların sadece geçmiş değil "geleceğe yön veren yüz'' olduğunu söyledi.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ''Yaşlılarımızdan kopmamış, onlarla iç içe, onlarla bağlarımızı sıkılaştıran bir hayat tahayyül ediyoruz. Bu hayatı kurabilmek için de şiarımız şu, üreterek yaşlanmak, hayatın içinde yaşlanmak, gençlerle el ele, diz dize, göz göze yaşlanmak'' dedi.


Bakan İslam, Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaşlıların sadece geçmiş değil "geleceğe yön veren yüz'' olduğunu söyledi. 


Yaşlılarla birlikte bir hayat tahayyül ettiklerini belirten İslam, ''Yaşlılarımızdan kopmamış, onlarla iç içe, onlarla bağlarımızı sıkılaştıran bir hayat tahayyül ediyoruz. Bu hayatı kurabilmek için de şiarımız şu, üreterek yaşlanmak, hayatın içinde yaşlanmak, gençlerle el ele, diz dize, göz göze yaşlanmak'' diye konuştu.


Bundan sonraki işleri sürekli bu şiar altında yapmaya çalıştıklarını ifade eden İslam, öncelik verdikleri konunun da yaşlıların kendi tabii ortamlarından kopmadan, evlerinde bakılarak hayatlarını sürdürmeleri olduğunu söyledi. Bunun için ellerinden gelen desteği sunduklarını vurgulayan İslam,  bunun mümkün olmadığı durumlarda ise yaşlılara hayatın, şehrin içinde mekanlar tahsis etmeyi istediklerini belirtti.


Bakan İslam, ''Bugün, bu açılışını gerçekleştireceğimiz tesisimiz bunlardan biri. Daha sonra daha yatay tipte tesisler de yapmayı amaçlıyoruz'' dedi.


Amaçlarının yaşlıların geçmiş tecrübelerinden faydalanmak, bilgeliklerinden istifade edebilmek, akıl danışabilmek olduğunu ifade eden İslam, ''Biz de çocuklarımızla, şehir halkıyla onların hayatını zenginleştirmek ve neşelendirmek istiyoruz. Onun için yanyana bir yaşam düşünüyoruz'' diye konuştu.


Yaşlılara yönelik yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren İslam,  sosyal hizmet ve planlamalar alanında çok ciddi adımlar attıklarını belirtti. Bunlardan birinin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulması olduğunu ifade eden İslam, Bakanlığın politikalar ürettiğini, Türkiye'de yaşayan bütün dezavantajlı grupları himaye etmek üzere yola çıktığını söyledi.


-''Bütün maddi imkanlarımızı seferber ettik''


Yaşlılara ücretsiz seyahat imkanı tanındığını anımsatan İslam, ''Bu çok güzel bir hizmet oldu'' değerlendirmesinde bulundu.


Huzurevlerinde kalan yaşlılara harçlık sistemini genişlettiklerini ifade eden İslam, Bakanlığın destek verdiği özel kurum ve kuruluşlarda kalanların da bu hizmetten faydalanabildiğini söyledi.


Bakanlıkça özel kurum ve kuruluşlara yaşlıların bakımı için destek verildiğini belirten İslam, ''Sizlere daha büyük imkanlı hizmetler sunmak için bütün maddi kaynaklarımızı seferber etmiş oluyoruz'' dedi.


Yaşlılara yönelik düzenlemelerin kapsamının daha da genişletileceğini vurgulayan Bakan İslam, ''Sizleri mutlu edebilmek için, hayatın içinde, başımızın tacı olarak gördüğümüzü ifade edebilmek için elimizden gelen her türlü hizmeti yapacağız. İçerisinde bulunduğumuz Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla da buradaki bütün yaşlılarımızın ellerinden öpüyorum, onlara hürmetlerimi ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.


-Bakan İslam için özel şiir


Törende, Huzurevi sakinlerinden Mehmet Erol'un, Bakan İslam için yazdığı şiir de okundu. İslam, şiirdeki, ''Has bahçenin açan gonca gülüsün. Gül dalında öten şen bülbülüsün. Siz sefa geldiniz gül Bakan Hanım. Çok güzel yakışmış bakanlık size. Tesadüf eyledik geldik göz göze. Mutluluk verdiniz bakanım bize, yaşantımız güzel, gül Bakan Hanım'' sözlerine alkışlayarak karşılık verdi, Erol'a teşekkürlerini iletti.


Bakan İslam hayırsever Abidin Yılmaz’ın eşi Saadet Yılmaz’a teşekkür plaketi verdi.


Yılmaz, eşinin yaptığı hayırseverlikten dolayı kendisini huzurlu hissettiğini belirtirken, İslam da ''Sosyal devletin bir ayağı devlet, ikinci ayağı belediyeler, üçüncü ayağı ise hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Allah sizin gibi hayırseverleri başımızdan eksik etmesin'' diye konuştu.


 Merkezin açılışının ardından Bakan İslam ve beraberindekiler bazı yaşlıları odalarında ziyaret etti.


Tören bitiminde huzurevi sakini ve hayırsever Necla Kızılbağ, Bakan İslam’dan Pursaklar’da ismini taşıyan huzurevinin onarımı için yardımcı olmasını istedi.


AA


Geri Dön