10 / 05 / 2024

Çukurova Belediyesi imar değişikliği meclis gündeminde!

Çukurova Belediyesi imar değişikliği meclis gündeminde!

Çukurova Belediye Meclisi'nin Haziran ayının son oturumunda, Meclis gündem maddelerinin yanı sıra CHP'li Çukurova Meclis Üyesi Esendemir'in saldırıya uğraması ve bunun üzerine Çukurova Belediyesinde ortaya çıkan güvenlik sorunları konuşuldu.



Çukurova Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Tarık Kılıçarslan ve  Çukurova Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Aslı Çelik'in Belediye'deki güvenlik zaafiyetini eleştirmeleri üzerine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'de konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çetin; “Kapıdaki güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın silah taşımaları için bir başvurumuz olacak. Maalesef Adana’nın yapısı çok değişti artık. Yaşaması zor, tehlikeli bir şehir haline geldi. Önüne gelen, kafası bozulan, eline silahını alan yollara düşüyor” dedi.


BİZİ PAÇAMIZDAN AŞŞAĞI ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Buradaki hiçbir arkadaşım bu olaylara benim kadar üzülmüyordur herhalde diyen Çetin şöyle devam etti;” Tüm iyi niyetimizle samimiyetimizle hizmet etmeye çalışıyoruz ama yakamızdan paçamızdan birileri aşağıya çekmeye çalışıyor. Kumpas kuranlar, belediyenin 100 metre ötesinde pusu kurup ateş açanlar oldu. Biz silahlı bir örgüt değiliz ki, nasıl engelleyeceğiz. Bunu yapmak devletin, emniyetin görevi. Bir polis noktası konulması için Emniyete başvurmayı düşünüyorum günlerdir. Böyle bir uygulamayı yaparsak belediyemiz için halk ile arasına mesafe koyuyor denme  ihtimali ortaya çıkıyor. Kapıda bulunan güvenlik arkadaşlarımın olay anında yapacak hiçbir şeyleri yok. Silahları yok. Olsa dahi müdahale etmeye yetkileri yok. Böyle garip bir durum var. Girişleri ayırsak bile yoldan geçen bir sürü insan var. Bahçeye rahatlıkla girebilirler. Kapıdaki güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın silah taşımaları için de bir başvurumuz olacak. Maalesef Adana’nın yapısı çok değişti artık. Yaşaması zor, tehlikeli bir şehir haline geldi. Önüne gelen, kafası bozulan, eline silahını alan yollara düşüyor.”


BU TÜR SALDIRILAR YAŞANMAYACAK DİYEMİYORUM!

Çetin; “Bu tür saldırılar bir daha yaşanmayacak diyemiyorum çünkü hiç beklenmedik şekilde bu tür alçakça saldırılara maruz kalabiliyoruz. Birisiyle bir husumeti olan insan eline silahı alıp olumsuz davranışlar sergileyebiliyor artık.  Adana  maalesef böyle bir yer oldu. İnsanlar çözümü silaha başvurmakta buluyor. Umarım bu son olur ve bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Meclis Üyesi arkadaşlarımın tedirgin olmasına hiç gerek yok. Emniyete gerekli başvuruyu yapınca güvenliğin sağlanacağına inanıyorum. Bu güvenlik tedbirlerinin sonucunda da halk ile aramıza bir engel koyuyormuşuz gibi bir algı da oluşsun istemiyorum” ifadelerini kullandı.


BENİ HIRSIZLAR SEVMEZ


Çetin; “Siyasetçiler olarak devamlı halkın arasında olan insanlarız hepimiz. Kötülük yapacak insan dışarıda herhangi bir yerde de yapabilir” dedi ve ekledi; “Neden özellikle belediyenin önünü tercih ediyorlar? Burada başka hesaplar var. Siyaseten önümüzü kesmek isteyen bazı alçaklar var. Siyaset böyle değil mertçe yapılır. Siyaseten özellikle şahsıma zarar vermek isteyen bir kesim var. Beni hırsızlar sevmez. Beni belediyeden nemalanmak isteyenler sevmez. Beni hukuka aykırı iş yapanlar sevmez. Ahlaka aykırı iş yapanlar sevmez çünkü geçit vermem. Onlar beni severse bende bir gariplik vardır zaten. Kendi kendimi affetmem.”


KİMİN NE HALT ETTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Çetin; “Siyaseten önümü kesmek istiyorlar derken herhangi bir siyasi parti veya siyasetçiyi kast etmiyorum. Bazı insanların belediye ile ilgili çeşitli emelleri olabilir. Kolay olan, tamam böyle gelmiş, böyle de gitsin banane demektir. Biz bunu yapmadığımız için ne kadar it sürüsü, çar çakal varsa geldi başımıza bela oldu. Bin defa lanet olsun diyorum. Onlara yardımcı olan şerefsizleri de buradan lanetliyorum. Yardımcı olanları da biliyorum, onlar mesajı alıyorlar. Kimin ne halt ettiğini de çok iyi biliyorum. Günü geldiğinde adalet önünde hepsiyle hesaplaşacağız Allah büyük” şeklinde konuştu.


Mecliste oylanan gündem maddeleri;

1)İlimiz Çukurova İlçesi, Güzelyalı, Toros, Yurt, Huzurevleri, Belediye evleri ve 100. Yıl Mahalleleri sınırları içerisinde kalan kesinleşmiş 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında sehven yapılan hataların düzeltilmesine yönelik imar plan değişikliği.


2)Çukurova Belediye Meclisinin 04.12.2014 tarih ve 99 sayılı kararı hakkında Adana 2. idare mahkemesinin esas 2014/2821 dosyasında yürütmeyi durdurma kararının görüşülmesi.


3)Kadro ihdası


4)Sözleşmeli personelin 2015 yılı için aylık ücretlerinin belirlenmesi.


5)Kadro değişikliği


 


Adana Ekspres 


Geri Dön