10 / 09 / 2024

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın temeli yıl sonunda atılıyor!

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın temeli yıl sonunda atılıyor!

Tüzmen, havaalanı projesi ile ilgili ÇED sürecinin devam ettiğini söyledi



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Tarsus ilçesinde Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğünce yaptırılacak "Çukurova Bölgesel Havaalanı"nın temelinin yıl sonunda atılmasının planlandığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e geldiğinde "havaalanı sözü" verdiğini hatırlatan Tüzmen, "Havaalanı ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kararda bir değişiklik yok. Başbakanımız bugüne kadar verdiği hiç bir sözden geri dönmedi. Dolayısıyla burada verilen söz de yerine getirilecek ve Mersin, uluslararası bir havaalanına kavuşacak. Analiz çalışmalarının ardından havalanın temelini bu yıl sonunda atmayı planlıyoruz" dedi.

Tüzmen, Anamur Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren şirkette çalışırken sözleşmesi yenilenmeyen 32 işçinin sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunduğunu söyledi. Bunun neticesinde işçilerin tamamının yeniden görevlerine başladığını belirten Tüzmen, şunları kaydetti:

"Çıkarılan işçilerin yerine AK Parti ilçe teşkilatı üyelerinin alındığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Biz teşkilat olarak işçi çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Böyle bir durumla anılmak da istemiyoruz. Bu nedenle, çıkartılan bütün işçilerimiz görevlerine geri başladılar. İşçilerin mağdur edilmeleri söz konusu değil."
Dünya Gazetesi



Geri Dön