28 / 04 / 2024

Çukurova Grubu, Yapı Kredi korularını yeniden satışa çıkardı!

Çukurova Grubu, Yapı Kredi korularını yeniden satışa çıkardı!

İstanbulun en güzel iki koruları arasında olan Bağlarbaşı ve Yeniköy koruları Çukurova Holding ile Yapı Kredi Bankası arasındaki protokolün dolmasına 3 ay kala yeniden satışa çıktı. Satılamayan korular için Çukurova, 3 gündür ilan veriyor...



İstanbulun en güzel iki koruları arasında olan Bağlarbaşı ve Yeniköy koruları Çukurova Holding ile Yapı Kredi Bankası arasındaki protokolün dolmasına 3 ay kala yeniden satışa çıktı. Yapı Kredi Bankasının 2005 yılında Koç Holding ve İtalyan Unicredit ortaklığına satılmasından bir yıl sonra satışa çıkarılan ancak satılamayan korular için Çukurova, 3 gündür ilan veriyor.

Aracı kabul edilmeyecek
İlanda ayrıca doğrudan yatırımcıların başvuruda bulunması istenirken, aracı kabul edilmeyeceği de vurgulanıyor. İlanda İstanbulun en gözde merkezlerinde bulunan diye tanıtılan Bağlarbaşı ve Yeniköy koruları için Çukurovanın satış bildiriminde bulunma hakkıno bankanın kabülüne sunacağı belirtiliyor. Bu da, yapılan anlaşma gereği Çukurovanın yatırımcılardan alacağı teklifi bankanın onayına sunacağı anlamına geliyor. Çukurova ve Yapı Kredi Bankasının arasında yapılan 5 yıllık anlaşmanın süresinin haziran ayında dolacak olması, Çukurovanın bu korulardan bir gelir elde etme konusunda şarsını bir kez daha denediği yorumları yapılıyor. Ağaçların kayıtlı olarak koruma altında olduğu bu korulara değer biçilemezken, anlaşma dolmadan bir müşteri bulunması halinde Çukurovanın bir miktar para alabileceği belirtiliyor.

100 milyon doları geçerse
Bunun dayanağını ise yapılan protokol oluşturuyor. Bilindiği kadarıyla Çukurova ile Yapı Kredi arasında yapılan protokolde, Yeniköy ve Bağlarbaşı koruların satış fiyatı 100 milyon doları geçmesi halinde, bu tutarı aşan kısmın yüzde 70inin yüzde 57.42sinin Çukurova tarafından kullanılacağı maddesi yer alıyor. Ancak Çukurovanın bir alıcı bulması, bankanın mutlaka bu koruları satacağı anlamına gelmiyor.

Kazım Taşkent satın almıştı
SATIŞA çıkan Bağlarbaşı ve Yeniköy koruları, Yapı Kredi Bankasının kurucusu Kazım Taşkent tarafından satın alınarak, koruma altına alınmış. Bugün Bağlarbaşı Korusundan daha çok bankanın çalışan ve emeklileri yararlanırken, Yeniköy Korusunda ise konuklar ağırlanıyor. Koruların tarihi 1800lü yılların sonuna kadar uzanıyor.
Hürriyet


Geri Dön