05 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 8 milyon 80 bin lira kira yardımı yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 8 milyon 80 bin lira kira yardımı yaptık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremler sonrası çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında belediye önünde vatandaşlara, Elazığ ve Malatya depremleri sonrası yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırıkkale'ye giderek vatandaşları ziyaret etti. Başkan Erdoğan ziyareti sırasında Elağız'da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası başlatılan çalışmalalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan; "8 milyon 80 bin lira kira yardımı yaptık" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında,  TOKİ  vasıtasıyla bugüne kadar 4 bin 794 konut inşa ettiklerini, 927 konutun yapımının ise sürdüğünü dile getirdi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında il genelinde 2 bin 123 bağımsız riskli birimin yıkımını gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Evleri yıkılan vatandaşlarımıza 8 milyon 80 bin lira kira yardımı yaptık. Göreve geldiğimizde Kırıkkale'nin sadece 39 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz buna 194 kilometre daha ilave ederek, şehrimizin toplam bölünmüş yol uzunluğunu 233 kilometre çıkarttık. Kırıkkale-Kayseri-Keskin-Gölbaşı-Bala-Kırşehir-Kırıkkale yollarını bu yıl tamamlıyoruz. Bahşılı-Karakeçili-Kulu ayrımı yolunu ise seneye bitiriyoruz. Elmadağ-Çerikli-Yerköy arasındaki demiryolunu sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Toplam maliyeti 13 milyar lira olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı aynı zamanda Kırıkkale'nin projesidir. Hattın test sürüşlerine mart ayında başlıyoruz İnşallah bu yıl içinde de hizmete sunuyor, Kayaş-Irmak-Kırıkkale-Sivas demir yolu hattının modernizasyon çalışmaları devam ediyor. Irmak-Karabük-Zonguldak hattının modernizasyonu için de ihale süreci devam ediyor. Şehrimiz için bir başka iki önemli işimiz de etüt çalışmaları devam eden Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Tren Projemiz ve Delice-Kırşehir- Aksaray-Ulukışla Hızlı Tren Projemizdir. İki projeyi de en kısa sürede hayata geçirmek için gayret göstereceğiz. Kırıkkale'ye son 17 yılda 601 milyon lira tarımsal hibe desteği ve 425 milyon lira orman, su yatırımı yaptık. İlimize 5 baraj, bir gölet inşa ettik. Bir barajımızın da inşaatı yükseliyor. Tamamladığımız sulama tesisleriyle toplam 43 bin dekar zirai araziyi sulamaya aştık."

Malatya Valiliği'nden depremzedelere kira yardımı açıklaması! 


Geri Dön