13 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Büyükçekmece öğrenci yurdunda bulunan depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1 yılda 319 bin konut toplamda da 650 bin konut inşa edeceğiz" dedi.



'DEPREMDE ZARAR GÖREN DİĞER TÜM ŞEHİRLERİMİZİN YENİDEN İNŞA VE İHYA EDENE KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde temel atma törenleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hatay'ı Kahramanmaraş'ı, inşallah yarın da Adıyaman'ı, Malatya'yı, Gaziantep'i ve depremde zarar gören diğer tüm illerin yeniden inşa ve ihya edene kadar gece gündüz çalışacağız." dedi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlardan kentlerine sahip çıkmalarını istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullanılamayacak hale gelen evler ve artçı sarsıntıların yol açtığı huzursuzluk nedeniyle başka yerlere giden milyonlarca vatandaş olduğunu söyledi. Vatandaşların bir kısmının da burada olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığının yurtlarında kaldığını söyleyen Erdoğan, ayrıca otellerde kamu misafirhanelerinde evlerde kalan vatandaşlar olduğunu bunların da bir an önce geri dönerek yuvalarına, işlerine hayatlarına yeniden kavuşmalarını hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Açıklamasında dağıttıkları çadırlarla kurdukları konteyner kentlerle inşa ettikleri prefabrik yapılarla geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hasarsız binalarda zaten oturulabildiğini, az hasarlı binaların da küçük tadilatlardan sonra kullanılabildiğini söyledi.

Açıklamasında kalıcı konutların devreye girmeye başlamasıyla inşallah bu kentlerin önünde yepyeni bir dönem başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasından sonra depremzede vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdikten sonra salondan ayrıldı.

Deprem bölgesindeki çiftçiler destek bekliyor! “Bu faturaların altından kalkamayız”

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?


Geri Dön