05 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Doğalgaz ve elektrik faturalarına düzenleme mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Doğalgaz ve elektrik faturalarına düzenleme mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ziyareti sonrasında Gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Erdoğan, yüksek gelen doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili, ''Biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız.'' dedi.



''BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE VATANDAŞIMIZI ZORA SOKACAK BİR FİYAT UYGULAMASINI YAPMAYIZ''

Tüm dünyada enerji maliyetlerinin artmasının bizde de özellikle elektrik ve doğalgaz faturalarına bir yansıması oldu. Siz de vatandaştan gelen talep doğrultusunda elektrik fatura tarifelerinde kilovat oranını değiştirdiniz. Acaba vatandaşa, küçük esnafa yansıyacak yeni bir düzenleme olabilir mi? Doğalgazda da benzer bir düzenleme olabilir mi?

Memurlarnet'te yer alan habere göre; biz doğalgazda ve elektrikte zaten bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptık. Avrupa ile mukayese edilmeyecek derecede bir sübvanse yaptık. Şu an Avrupa'nın en ucuz doğalgazı bizde. Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğalgaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4'te 3'ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye'deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız.

Irak'tan gelecek gaz, Irak'ın kuzeyinden mi olacak? Neçirvan Barzani ile görüştünüz geçenlerde. Merkezi yönetim değil herhalde, Kuzey Irak değil mi?

Neçirvan Barzani, Irak'ın kuzeyinde de olsa biz onunla Irak'ın merkezini de konuşabiliriz ve konuştuk. Neçirvan Barzani'yle olan dostluğumuz bizim çok çok farklıdır ve aramızdaki hukuk ileri derecededir. O da bu konuda elinden geleni yapacağını, döner dönmez merkezi yönetimle olsun, ilgililerle olsun konuyu görüşeceğini söyledi. İnşallah Irak doğalgazıyla ilgili de anlaşmalarımızı yapıp, oradan kazan-kazan esasına göre hem onlar kazanacak hem de biz kazanmış olacağız.''

Elektrik faturasında adı soyadı yazanlar dikkat! Faturalarınız yüksek geldiyse...

Elektrik faturası 140 TL'den fazla gelenler dikkat! O tutarı düşürebilirsiniz...

Elektrik faturaları kiraları aştı! Bir ev aylık ne kadar elektrik tüketiyor?

Doğal gaz faturasında adı olanlar dikkat! 1.150 lira destek ödemesi için...

Doğal gaz faturası 200 TL'den fazla geliyorsa dikkat! Faturanızı düşürecek tek şey...

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 

Dolarda kritik seviye! İşte bugünkü dolar kuru!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön