02 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar ile Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle zarar gören tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları 3 ay süreyle ertelendi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda, 28 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 5 ilde meydana gelen orman yangınlarının etkilerini azaltmak için alındı. Bu kapsamda söz konusu bölgelerdeki tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayacak şekilde ertelendi.

Karara göre konut, işyeri ve tarımsal üretim alanları kullanılabilir durumda olan tüketiciler, bu yerler için erteleme kapsamına alınması için mevcut elektrik abonelik faturası tahsilatı ile ilgili dilekçelerini 1 Ekim tarihine kadar ilgili tedarik şirketine ulaştıracaklar veya taleplerini aynı tarihe kadar çağrı merkezlerine veya online olarak iletebilecekler.

A Haber'de yer alan habere göre; Konutları, işyerleri ve tarımsal üretim alanları kullanılamaz durumda olan tüketiciler, yangın sonrası yeni aboneliklerinin fatura tahsilatının ertelenmesi için ilgili kurumlarca düzenlenen "hasar durum belgesi" ile başvuruda bulunacak.

Ayrıca erteleme kapsamına dahil edilmesi istenilen ticarethane, sanayi ve tarıma dayalı arazilerin sulanması amacı dışındaki tarımsal sulama aboneliklerine ilişkin iş yerlerinin de 28 Temmuz tarihinden sonra açıldığını gösterir "iş yeri açma ve çalışma belgesi"nin ilgili şirkete ibraz etmesi zorunlu olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Uygulamadan yararlanacak tüketicilerin 28 Temmuz'a kadar kendi adlarına veya ticaret unvanlarına kayıtlı aboneliklerinin olması, aynı tarihten sonraki aboneliklerinin ve bu tarihten önceki aboneliklerinin aynı abone grubunda ve faaliyet gösterdiği bölgede olması ve aynı tedarikçi firmaya ait olması gerekmektedir. Karar doğrultusunda uygulama, her bir hasar durum belgesi ve tek bir yeni abonelik için kullanılacak olup, erteleme süresi, ertelemeye konu olan her fatura için ayrı ayrı uygulanacaktır.

Erteleme nedeniyle oluşacak finansman maliyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlerin tüketimi bu kararın dışında tutulmuştur. Karar 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.

Elektrik faturaları 3 ay ertelenecek! İşte nedeni!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön