13 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'ndeki açıklamasında, "Önümüzdeki engelleri nasıl kaldırdıysak, enflasyon meselesini de bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl tamamen çözmüş olacağız" ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul başta olacak şekilde deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümün hızlandırıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; açıklamasında "Her insanımızın hayat kalitesini yükseliyor, ülkemizi büyütüyoruz. İşte bugün GOP'ta aynı zamanda bunun için varız" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 sene önce 17 Ağustos 1999 gününün ilk saatlerinde Marmara'nın 7,4 büyüklüğünde depremle sarsıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağır yıkımlar ve 17500 can kayıpları yaşandı. 6 Şubat'ta ardı ardına yaşanan depremler küçük kıyamet gibiydi. Bu depremlerde 311 bin binadaki 872 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hale geldi" şeklinde konuştu.

Erdoğan, deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarında sona gelindiğini ve kalıcı konutların inşasının devam ettiğini de dile getirdi. 

"Marmara depreminin ardından ülkemizdeki dayanıksız yapıların yenilenmesi için milletin talebi oluştu. TOKİ, kentsel dönüşümle geçmişle mukayese edilemeyecek derecede önemli adımlar attık" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüşüm ve sosyal konut projeleriyle 13,5 milyon insanın hayatına dokunulduğunu vurguladı. 

Bakan Nebati resmen açıkladı! Memur olmak isteyenlere bayram müjdesi! Tam 2750 personel alınacak! 

TOKİ 2+1, 3+1 konut ödeme planı açıklandı mı? TOKİ ödemeleri ne zaman başlıyor? Başvuranlar hemen bakın! 

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç lira oldu? Hemen bu rakamlara bakın! 


Geri Dön