29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'dan Sevakin Adası'nı istedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'dan Sevakin Adası'nı istedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir'e " 'Sevakin Adası'nı bize tahsis etseniz de tamamiyle şöyle bir restore etsek, bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek' dedim" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Hartum Üniversitesi tarafından hukuk alanında fahri doktora takdim edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dostlar Meclisi'nden gerçekleşen törence konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudanlılara misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür etti. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan dan Sevakin Adası nı istedi!

 

"Sevakin Adası'nı bu halde görmek bizleri üzdü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan ziyaretinin anlamına ve önemine yaraşır bir şekilde gerçekten dolu dolu geçtiğini söyledi.  "Resmi temasların yanı sıra iş forumundan, Port Sudan ziyaretine kadar Sudan toplumunun her kesimiyle bir araya gelme imkanı buluyoruz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanına özellikle rica ettim. Port Sudan'a, oradan adaya geçtik. Orada TİKA'nın yaptığı malum Hanefi ve Şafii Camilerinin restorasyonu var.

'Bu adayı bize tahsis etseniz de bu adayı tamamıyla şöyle bir restore etsek ve bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek.' dedim. Çünkü Sevakin Adası'nı bu halde görmek bizleri üzdü. Yer ile yeksan etmişler. Kim? Batı. Batı'nın karekterinde bu var. Oraları yer ile yeksan etmek suretiyle... Hamd olsun, şimdi yeniden restore etmek, ayağa kalkmak, kaldırmak bizlere nasip olduğu için ayrı bir memnuniyet içerisindeyim." şeklinde ifadelerde bulundu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan dan Sevakin Adası nı istedi!

 

Sevakin Adası Türkiye'ye tahsis edildi! 

 


Geri Dön