30 / 07 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut ve köy evi inşa edilecek! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut ve köy evi inşa edilecek! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen illerdeki konut inşalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 



Şehirleri en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracaklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında "Çünkü biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Biz Malatya'ya sevdalıyız, kayısıya sevdalı olduğumuz gibi. Türkiye'ye sevdalıyız çünkü bu millete hizmet etmek şereflerin en büyüğü. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik" ifadelerine yer verdi. 

Milletlerin tarihlerinde kimi acı kimi tatlı ama hepsi de geleceği için önemli yol ayrımları olan olayların yaşandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye için asrın felaketi 6 Şubat depremleri de 14 Mayıs seçimleri de böyle bir öneme sahiptir. Ülkemiz tarihinin en geniş alanda yıkıma ve en çok can kaybına yol açan depremini hep beraber yaşadık" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut ve köy evi inşa edilecek! 

Deprem bölgesindeki 6 milyona yakın bağımsız bölümü incelendiğini; bunlardan 872 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu açıklayan Erdoğan, Malatya'da ise bu rakamın 132 bine yakın olduğunu aktardı. 

Deprem felaketinden 15 gün sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ vasıtasıyla kalıcı konutların yapımıyla ilgili ilk kazmayı vurduklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız 319 binini bir yıl içinde teslim edecek şekilde, 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmektir" şeklinde konuştu ve iş yerlerine de değindi. 

İş yerlerini de ihmal etmediklerini vurgulayan Erdoğani ilk etapta küçük sanayi sitelerinde 6 bin iş yeri yaparak esnaf ve sanatkarlarımıza vereceklerini belirtti. 

"Malatya'daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık. Yeni konutlarımızı zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyecek şekilde yapacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerinde dönüşecek konutların da aynı anlayışla ihya edileceğini aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut ve köy evi inşa edilecek! 

"Altyapısıyla okuluyla hastanesiyle çarşısıyla parkıyla, adeta Malatya'nın çevresini küçük küçük şehirlerle donatacağız. Bölge genelinde bugüne kadar ihalesini yaptığımız 94 bin konut ve köy evinden yaklaşık 43 bininin temelini attık" ifadelerini kullanan Erdoğan, bunlardan Malatya'da inşa edilecek 6 bin 700'ünün temelininde atıldığını dile getirdi. 

Açıklamasında "Temelini attığımız Battalgazi'deki 2 bin 480 konutun, Doğanşehir'deki 952 konutun ve 161 köy evinin inşallah fazla uzatmadan, kısa zamanda teslimatını yapacağız. Yeşilyurt'ta 2 bin 722 konutun, Yazıhan'da 157 konutun, Akçadağ'da 228 köy evinin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pütürge, Yeşilyurt ve Battalgazi'de 1.692 vatandaşın konutunun ve köy evinin anahtarlarını teslim edeceklerini belirtti. 

Altın fiyatları gaza bastı! Bu rakamları görenlerin adeta gözleri yerinden fırlayacak! 14 Nisan 2023 altın fiyatları

65 yaş, engelli aylığı, evde bakım parasında resmen Nisan şoku! Tek tek açıklanan rakamlar buz kestirdi! Hemen bakın!

Akaryakıtta son dakika depremi! Benzin ve motorin fiyatları 30 liraya dayanacak! Sürücüler hemen bakın! 

 


Geri Dön