30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'a hastane müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'a hastane müjdesi!

Arnavutluk'a inşa edilecek olan hastaneyle beraber burada artık sıkıntı yaşanmayacağına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta inşa edilecek olan hastaneyi çok önemsediklerini söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ve Arnavutluk Başbakanı Rama, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Arnavutluk'un dost ve kardeş müttefik bir ülke olduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye ve Arnavutluk'un asırlar boyunca birlikte yaşamış, birlikte mücadele etmiş, tarihe silinmez izler bırakmış iki kardeş ülke olduklarını söyledi.

Asırlara uzanan ortak tarihin izlerini, edebiyattan sanata, düşünce hayatından mimariye kadar uzanan geniş bir alanda görmenin mümkün olduğunu dile getiren Erdoğan, bugün Elbasan'dan Korça'ya (Görice), İşkodra'dan Vlore'ya kadar Arnavutluk'un her köşesinde ortak tarih ve kültüre ait birçok izler görülebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Arnavutluk a hastane müjdesi!

- Arnavutluk'ta hastane yapılacak

Arnavutluk'a inşa edilecek olan hastaneyle beraber burada artık sıkıntı yaşanmayacağına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığının, geçici bir süre Türkiye'den doktor, hemşire ve sağlık memuru gibi sağlık elemanlarını da göndereceğini ve Türklerin, Arnavutluk'taki sağlık ekibine öğreticilik yapacağını söyledi.

Arnavutluk'ta inşa edilecek olan hastaneyi çok önemsediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece çok kısa bir zamanda Arnavutluk bu hastaneyi inşallah kendi halkına kazandırmış olacak, bunu çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Arnavutluk'taki deprem konutları Ağustos'ta tamam!


Geri Dön